Foto: GGD West Brabant

Coronapiek in Woensdrecht lijkt af te vlakken: ‘Het beeld kan zomaar omslaan’

HOOGERHEIDE - De coronacijfers in de gemeente Woensdrecht gaan langzaamaan weer de goede kant op. Dat stelt burgemeester Steven Adriaansen. Eind februari stond de gemeente er goed voor met ‘maar’ 27 besmettingen in zeven dagen, maar één week later schoot dat aantal omhoog naar 93 besmettingen in zeven dagen. “De piek is nu weer aan het afvlakken, maar zo zie je maar dat het zomaar om kan slaan.”


In de laatste week van februari was de gemeente Woensdrecht één van de drie best scorende gemeenten als het gaat o het aantal besmettingen. Daarna volgde een korte storing bij de GGD, waardoor de cijfers niet geüpdatet werden. Toen de storing voorbij was, schoten de cijfers omhoog. “Bij andere gemeenten zag je die stijging niet. We zagen dat de besmettingen vooral voorkwamen in Hoogerheide en Woensdrecht en dan met name bij de kinderdagverblijven en een basisschool”, legt de burgemeester uit.

Volgens de burgemeester ging het vooral om kinderen die geen tot nauwelijks klachten hadden, maar die daarmee wel hun ouders besmetten. “Dat zag je ook terug in de leeftijden van de positief geteste personen. Eerst waren dat vooral ouderen en opeens schoot dat omlaag naar jongeren tot 30-35 jaar.” De gemeente is meteen in gesprek gegaan met de verschillende partijen en in overleg met het RIVM zijn er géén extra maatregelen getroffen. “Er is veel getest om de verspreiding zo snel mogelijk tegen te gaan en dat lijkt te werken. We zitten nu op 60 besmettingen in zeven dagen, dus de piek is aan het afvlakken.” Toch blijkt hieruit nog maar eens hoe grillig het virus is. “Daarom roepen we iedereen op om zich aan de maatregelen te houden.”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief