Foto: Remko Vermunt

Nieuwe afvalbakken in het straatbeeld: ‘Zo kunnen we nog beter afval scheiden’

HOOGERHEIDE - Wethouder Henk Kielman heeft dinsdag onder toeziend oog van de pers een nieuwe prullenbak onthuld. In totaal worden er de komende dagen zeventien van dit soort afvalbakken geplaatst in de gehele gemeente Woensdrecht. “Dit is een feestelijk moment”, aldus de wethouder.


Afgelopen weekend gingen tal van vrijwilligers op pad om mee te doen aan de Landelijke Opschoondagen. Het doel daarvan is om zoveel mogelijk zwerfafval op te ruimen. “Dat was een groot succes, maar we willen nog meer bewustwording creëren voor zwerfafval én voor het scheiden van het afval”, aldus de wethouder. Daarom worden er nu zeventien afvalbakken geplaatst waarbij de mensen het restafval kunnen scheiden van het zogenaamde PMD-afval, oftewel plastic, blik en drankkartons.

“We hebben als gemeente Woensdrecht natuurlijk een VANG-doelstelling. VANG staat voor: Van afval naar grondstof. We proberen steeds minder restafval te krijgen door onze afvalstromen goed te scheiden.” Dankzij een landelijke subsidie heeft de gemeente Woensdrecht de nieuwe afvalbakken kunnen bemachtigen. “Daarvan komen er vijf in Hoogerheide, vier in Putte, vier in Ossendrecht, 1 in Woensdrecht en twee in Huijbergen”, legt de wethouder uit. In totaal zijn dat 16 afvalbakken. “De zeventiende komt op de carpoolplaats te staan.”

Afgelopen week zijn al een aantal bakken geplaatst en de komende weken wordt de rest geplaatst. “Voor vele van ons is het inmiddels een gewoonte geworden, het scheiden van plastic, papier en etensresten. Door nu ook in de openbare ruimte aandacht te geven aan dit onderwerp hopen we dit bewustzijn te vergroten en tevens een extra bijdrage te leveren aan de gescheiden inzameling van grondstoffen. Niet alleen leveren de grote mooiere bakken een positieve bijdrage aan het straatbeeld, ook de extra zichtbaarheid helpt om zwerfafval te verminderen”, besluit wethouder Henk Kielman.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief