<p>Rita van Gaal uit Putte.</p>

Rita van Gaal uit Putte.

(Foto: José van der Wegen)

‘Putte heeft veel te bieden’

PUTTE – Ieder dorp heeft iets in zich wat het zo bijzonder maakt om er te wonen. En dat weet je het beste als je er zelf woont. Voor Rita van Gaal uit Putte heeft Putte om meerdere redenen haar hart veroverd. Ruimte voor verbetering is er echter ook.“


Ik woon van mijn geboorte tot 1987 in Putte, toen van 1987 tot en met 1994 in Almere en vanaf 1995 weer in Putte. Als ik me niet vergis, woon ik hier in totaal zo’n 44 jaar. Ik woon nu op de exacte plaats waar ik opgegroeid ben, met het bos en de winkels dichtbij. Je kunt vanuit hier alle kanten op. Ik heb daarbij nog het geluk dat we lekker vrijstaand wonen en een mooie tuin hebben.”

Saamhorigheid
“Dankzij mijn ouders ben ik in staat geweest om in Putte te blijven wonen. Putte is een mooi dorp. De winkels zijn zeven dagen in de week geopend en je kunt hier gratis parkeren. Ook de saamhorigheid van de mensen is geweldig. Een voorbeeld hiervan is het behoud van het hertenkamp. En de mensen die hun schouders onder zaken zetten, zodat er diverse dingen, buiten coronatijd, georganiseerd worden. Het verenigingsleven is zeer actief daarin, voor jong en oud.”

Huizenverdeling
Vooruitgang wordt er ook geboekt. “In Putte hebben we soms het idee dat Hoogerheide ons vergeet. Gelukkig is hierin nu een keerpunt en kunnen we eindelijk een en ander realiseren. Ik denk daarbij aan de aanplant van de bakken ter hoogte van de Postbaan en binnenkort een aanvulling daarop voor de Antwerpsestraat richting de Belgische grens. Als ik iets kon veranderen, dan zou ik de huizenverdeling aanpakken. Als er in Putte huizen te koop komen, zijn ze vaak al voor veel geld verkocht, voordat ze op een huizensite staan. Zo krijgt de Putse jeugd geen kans meer om hier een huis te kopen. Heel veel van hen verlaten Putte om elders te starten. Ook voor de ouderen in Putte die kleiner en gelijkvloers willen gaan wonen zijn er geen opties. Wanneer we dit probleem kunnen aanpakken, dan zou dit fantastisch zijn.”

BIJDRAGE JOSÉ VAN DER WEGEN

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief