<p>Andrea Colpaart van WVV&rsquo;67.</p>

Andrea Colpaart van WVV’67.

(Foto: privébezit)

‘Ik kan mijn energie kwijt in voetbal’

WOENSDRECHT – Andrea Colpaart uit Woensdrecht speelt al jaren voetbal bij WVV’67. In haar tienerjaren kwam ze terecht bij de Woensdrechtse voetbalclub, mede omdat haar vader en broertje bij WVV’67 speelden, maar ook omdat ze meerdere meiden uit het meisjesteam kende. De keuze was toen snel gemaakt. 


De 22-jarige Andrea wilde namelijk al heel lang voetballen. “Maar ik zag het niet zitten om als enige meisje tussen de jongens te spelen. Toen het meisjesteam werd opgericht bij WVV’67, maakte ik de stap om te gaan voetballen. Ik heb veel sporten gedaan in mijn leven (tennis, jazzballet, korfbal),maar voetbal is toch echt het leukste van allemaal. Na een dag werken, kan ik mijn energie hier helemaal kwijt.” Andrea vindt teamsport erg leuk en de meiden uit het team des te meer. “We zien elkaar meer als zussen en spreken elkaar dan ook buiten het veld.”
Vrouwenvoetbal is volgens Andrea niet meer weg te denken bij de Woensdrechtse voetbalclub. “Ik denk dat WVV’67 niet meer compleet is zonder een damesteam of meisjesteam. We worden overal bij betrokken en zijn niet zomaar een afgedankt damesteam. Ik denk sowieso dat het voor iedere club goed is om tussen al dat testosteron wat vrouwen te hebben.” Wel vindt Andrea het jammer dat mannen nog altijd iets ‘boven’ vrouwen lijken te staan. “Zo zou het Zuidwesthoektoernooi ook voor vrouwen kunnen, evenals de Gouden Schoen. Een eerste stap is wel gezet met het WAC-toernooi bij WVV’67, waar tegenwoordig ook een vrouwenpool is.”

BIJDRAGE JOSÉ VAN DER WEGEN

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief