<p>Het damesteam van Vivoo Huijbergen.</p>

Het damesteam van Vivoo Huijbergen.

(Foto: Vivoo Huijbergen)

‘Bij Vivoo was er altijd al damesvoetbal’

HUIJBERGEN - Het succes van het Nederlandse dameselftal heeft voor een impuls van het dames- en meisjesvoetbal gezorgd in Nederland. Maar in de gemeente Woensdrecht is dat effect veel minder zichtbaar. Dames- en meidenvoetbal was hier namelijk al veel langer normaal bij alle verenigingen.


Bij Vivoo in Huijbergen was damesvoetbal er zelfs al vanaf het begin volgens voorzitter Robbert Klaassen. “Er is hier continu een dameselftal geweest, vanaf 1969. Het heeft hier dus niet met het succes van het Nederlandse team te maken. Wel zien wij hier ook een toename van het aantal meisjes, maar dat kan ook een vriendinnenkring zijn. Het is gewoon een feit dat veel jeugdleden nu ook meisjes zijn.” Dames kunnen bij Vivoo bij twee teams terecht. “Ons eerste damesteam speelt best hoog, momenteel in de derde klasse. Het tweede team zit in de vijfde klasse en speelt veel derby’s met andere clubs uit de gemeente.”

Uitdagingen
Vrouwenvoetbal is binnen Vivoo in ieder geval niet meer weg te denken volgens Robbert. “Het is ook positief voor de vereniging dat man en vrouw bij en door elkaar voetbalt. Uiteindelijk delen we allemaal gewoon dezelfde hobby, namelijk voetbal.” Uitdagingen zijn er wel. “Als damesleden zwanger zijn, stoppen ze vaak tijdelijk of geheel met voetballen. We hopen echter zo lang mogelijk de dames een eigen team te kunnen geven.” Daarbij zoekt Vivoo ook nog naar een opvolger voor trainer Ruud Linders. “Hij stopt aan het einde van dit seizoen, dus we zoeken een nieuwe trainer.”

BIJDRAGE ELLEN DE VRIEND

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief