Het damesvoetbalteam van de Grenswachters in Putte.
Het damesvoetbalteam van de Grenswachters in Putte. Foto: Grenswachters

‘Iedereen komt met plezier voetballen’

Door: Joep Bremmers Algemeen

PUTTE – Net als alle andere verenigingen in de gemeente Woensdrecht heeft ook Grenswachters in Putte een damesteam. Dit team, getraind door hoofdtrainer Joost van Oirschot en assistent-trainer Kevin Llacer en geleid door Jolanda Janssens, bestaat nu zo’n zeven jaar. Sinds twee jaar is er bovendien een meisjesteam gestart bij de Putse voetbalvereniging.

Joost en Kevin zijn bijna vanaf de start van het damesvoetbal bij Grenswachters actief als trainer. “Het dameselftal zocht na een korte periode onder de vorige trainster een vervanger. Toen kwamen ze bij ons uit. We waren altijd al op de club te vinden en kenden bijna alle dames al.” Het bleek een gouden combi en de teams horen er helemaal bij. “Het aantal supporters bij het dameselftal is enorm, zowel bij uit- en thuiswedstrijden. En de sfeer die het met zich meebrengt is op en top.”

Groei
Het aantal vrouwelijke leden bij de vereniging neemt ook nog steeds toe. “Waar we voorheen veel moeite hadden om soms een elftal voor zondag te regelen, hebben we nu een eerste elftal van ongeveer 20 dames. Bij de meisjes zien we ook groei. De meisjes spelen nu sinds een jaar wedstrijden en de verwachting is wel dat hier het ledental ook zal oplopen.” Door het succes van de Oranje Leeuwinnen is damesvoetbal populairder geworden, maar het effect is beperkt. “Het is meer dat de dames/meisjes hun eigen vriendinnen erbij betrekken en vragen om een keer mee te trainen. Dit bevalt vaak, waardoor het ledental oploopt en iedereen met plezier komt voetballen.”

BIJDRAGE JOSÉ VAN DER WEGEN



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief