Jan Prop en Huub Kools met sponsoren Kalas Benelux en Fristads Workwear
Jan Prop en Huub Kools met sponsoren Kalas Benelux en Fristads Workwear Foto: Iris Muller

Jan Prop en Huub Kools ontvangen speciaal ontworpen fietskleding voor Chasin’ the Sunset

Door: Iris Muller Algemeen

WOENSDRECHT - Jan Prop en Huub Kools hebben vandaag hun officiële fietskleding overhandigd gekregen. De fervent wielrenners hebben de kleding ontvangen naar aanleiding van hun deelname aan Chasin’ the Sunset, een fietsevenement die in juni dit jaar plaatsvindt. Door deelname aan dit fietsevenement steunen zij Stichting Titurel in Putte. 

Jan Prop en professioneel veldrijder Huub Kools fietsen samen met Adrie van der Poel en zijn fietsmaat eind juni naar Saint Leonard de Noblat in Frankrijk. Vanaf het startpunt Kapellen in België, de woonplaats van Adrie van der Poel, gaan zij verspreid over drie dagen de tocht naar Frankrijk afleggen. Met als doel zoveel mogelijk geld inzamelen voor Stichting Titurel in Putte, een stichting die zich inzet voor mensen met een beperking. 

Sponsoren

De kleding die zij vandaag overhandigd hebben gekregen is ontworpen door Kalas Benelux. Kalas Benelux sponsort in samenwerking met Fristads de tocht die de wielrenners gaan maken. Prop en Kools zijn dankbaar voor deze sponsoring. “Wij waarderen dat onze trouwe sponsoren én supporters achter ons staan” zegt Prop. Marie-José Verbeek en Joyce Elsinga van Fristads gaan mee naar Frankrijk om de teams te ondersteunen. “Wij staan helemaal achter dit initiatief en zijn dankbaar om ons steentje bij te dragen”, vertelt Elsinga.

Geen rit voor watjes

De tocht start 24 juni en telt drie dagen. Elke dag wordt er een etappe gefietst van 300 kilometer, een totale rit van 900 kilometer. Een afstand die Prop en Kools nog nooit aan één stuk door hebben gefietst. “Het is geen rit voor watjes”, zegt Prop, “we trainen er flink voor.” De wielrenners zullen elke ochtend rond zes uur op de fiets stappen en leggen zo’n 300 kilometer per dag af. Ze moeten voor zonsondergang op de eindbestemming van die etappe zijn.

Training

De renners mogen, ondanks de strenge coronamaatregelen, naar Frankrijk omdat ze in tweetallen zullen fietsen. “Het is juist geen groot peloton en dat zorgt ervoor dat we goed afstand kunnen houden.” Ze zijn momenteel druk aan het trainen. “Binnenkort fietsen we naar Valkenburg om daar te trainen met de beklimming en afdaling van heuvels, die zijn in de laatste etappe van onze rit in Frankrijk het zwaarst.” De renners maken tijdens de rit door België en Frankrijk om de 75 kilometer een tussenstop. “We moeten echt letten op onze voeding en het drinken van water, anders gaan we het helemaal niet redden.” 

De fietskleding is binnen, maar de komende weken staan nog in het teken van trainen. “We gaan zoveel mogelijk zitvlees kweken om zo lang mogelijk op te blijven zitten”, lacht Prop.

Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief