Afbeelding

Dodenherdenking in aangepaste vorm

Door: Joep Bremmers Algemeen

WOENSDRECHT - De jaarlijkse dodenherdenking op 4 mei gaat dit jaar in aangepaste vorm door. De herdenkingen kunnen vanwege de coronamaatregelen niet op de gebruikelijke wijze worden gehouden. De gemeente Woensdrecht roept inwoners op om niet naar het monument te komen maar op individuele wijze stil te staan bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en naoorlogse vredesoperaties.

De gemeente Woensdrecht roept haar inwoners op om niet zoals gebruikelijk om 20 uur naar de dodenherdenking bij de monumenten in de verschillende dorpen te komen. Ook de organisatie van publieke activiteiten als eerbetoon wordt afgeraden. De toespraken die normaal gezien door burgemeester of wethouders bij de monumenten zouden worden gehouden, worden afgedrukt in de Woensdrechtse Bode. De toespraak van burgemeester Adriaansen wordt uitgezonden door omroep ZuidWest TV. 

Bij de monumenten worden om 20 uur korte ceremonies zonder publiek gehouden waarbij slechts een vertegenwoordiger van het college van burgemeester en wethouders, iemand van het 4 mei-comité en een lid van de harmonie aanwezig zullen zijn. Tijdens de korte ceremonies wordt de last post geblazen, gevolgd door een korte toespraak en het leggen van een bloemstuk. De ceremonies worden uitgezonden op facebook. 

Inwoners van de gemeente Woensdrecht kunnen zelf invulling geven aan de dodenherdenking door gedurende de dag de vlag halfstok te hangen. Overdag kunnen de monumenten worden bezocht waarbij wel de anderhalve meter in acht moet worden genomen. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief