Foto: Humphrey Hekhuizen

Geslaagde Koningsspelen in Huijbergen

HUIJBERGEN – Afgelopen vrijdag was het dan eindelijk weer zo ver. Na de vanwege corona afgelaste Koningsspelen van vorig jaar konden deze tot vreugde van de leerlingen dit jaar weer wel doorgaan. Natuurlijk moesten de coronamaatregelen daarbij in acht genomen worden.


Volgens schooldirecteur Annelies Zopfi is de school er toch goed in geslaagd om een leuke dag voor haar leerlingen te organiseren. Het weer was prachtig en de kinderen konden zich goed vermaken met vier onderdelen, te weten een stormbaan, spelletjes in de Broedertuin van het Klooster, een trefbalspel in de gymzaal van De Kloek en een knutsel- of dansmoment in de klas.

Het thema van de Koningsspelen was dit jaar ‘IK + JIJ = WIJ’. De gedachte achter dit thema was om de leerlingen te laten zien dat we in deze tijd elkaar hard nodig hebben door dit onderwerp terug te laten komen in alle onderdelen van de dag. “Dat is nu precies de rode draad die wij elke dag sowieso al volgen”, zegt Annelies. “Wij zijn namelijk van mening dat de sociaal-emotionele ontwikkeling van leerlingen in het basisonderwijs bepalend is voor wie zij worden als mens. En dat geldt niet voor het maken van een rekentoets. De insteek van basisonderwijs moet zijn dat kinderen zich onbezorgd kunnen ontwikkelen.”

BIJDRAGE MIRANDA TOEBAK        

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief