Foto: privébezit

Oud-werknemers Fokker gezocht voor reünie

WOENSDRECHT - In 2019 was het precies 25 jaar geleden dat vliegtuigfabrikant Fokker op de fles ging. Jan Broeders is oud-werknemer van Fokker en is op zoek naar collega’s omdat hij een reünie wil organiseren.


De fameuze vliegtuigbouwer, testvlieger en ontwerper Anthony Fokker richtte op 21 juli 1919 de Nederlandse vliegtuigenfabriek op. Het bedrijf zou meer dan vijfenzeventig jaar bestaan en was jarenlang de grootste vliegtuigfabrikant ter wereld. Veel mensen uit de regio West-Brabant werkten voor de vliegtuigbouwer en bouwden mee aan honderden vliegtuigen. Het faillissement in 1996 kwam dan ook aan als een harde klap in de regio.

Jan Broeders is zelf oud medewerker van Fokker en wil eind dit jaar of begin 2022 een reünie organiseren van oud-medewerkers van Fokker. Eigenlijk had hij gedacht dat precies 25 jaar na het faillissement van de vliegtuigbouwer te doen maar door corona was het niet mogelijk om een dergelijk evenement te laten plaatsvinden. Broeders heeft al flink wat oud-collega’s benaderd en weten te traceren maar is nog op zoek naar meer oud-medewerkers die bij Fokker hebben gewerkt. Oud-medewerkers kunnen zich aanmelden via zijn emailadres: jpbroeders1@ziggo.nl..

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief