DJ Perry en zanger Bob Mustang van de Stichting Frontier and Friends.
DJ Perry en zanger Bob Mustang van de Stichting Frontier and Friends. Foto: Anneke van Vliet

Frontier and Friends brengt tweede cd uit

Door: Joep Bremmers Algemeen

PUTTE - Sinds kort is de oprichting van de Stichting Frontier and Friends met de in Putte woonachtige voorzitter Bob van Vliet, ook wel bekend als Bob Mustang, een officieel gegeven. Door de oprichting van de stichting valt amateur- en aankomend artiestentalent nog beter te ondersteunen. Om de stichting verder op de kaart te zetten, is een nieuwe cd uitgebracht.

Volgens gastvrouw Shirley van Well van de Stichting Frontier and Friends is het na een bezoek aan het tv-programma ‘Wordt u al geholpen?’ met meester Frank Visser gelukt om een stichting te worden. “We kunnen nu helemaal belangeloos aan aanstormend talent en bestaand talent een podium bieden en hopelijk een opstapje naar iets groters. Daarvoor verzorgen we in normale tijden onder andere live-shows in onder meer buurthuizen in de gemeente Woensdrecht en Schiedam, waarbij ik één van de gastvrouwen ben, maar we bieden de artiesten bijvoorbeeld ook zang-, muziek- en bewegingslessen.” Door de COVID-19-pandemie is het nu natuurlijk echter niet mogelijk om shows te organiseren. Daarom zijn twee CD’s opgenomen met daarop 28 artiesten binnen de meest uiteenlopende muzieksoorten.

Crowdfunding
De CD’s zijn namelijk een vorm van crowdfunding voor de stichting, omdat er nu geen inkomsten zijn door alle maatregelen. “Eerder dit jaar brachten we een eerste CD uit met de titel ‘Frontier and Friends geeft ze een kans’. Hiervan zijn er inmiddels 120 verkocht. Nu hebben we dus onze tweede CD in eigen beheer uitgebracht, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan de stichting. Aan deze CD, met de titel ‘Frontier and Friends geeft ze een podium’ werkten de artiesten Monique van Beers, Robert Spruit, Will Claase, Liane en Martijn Kerkhof, Alberto, Fred Snel, Sientje Koopmans, Wesley P, The Moondogs, Duo Tijdloos, Perry Zuiddam, DE 2V’s en Rita Young geheel belangeloos mee.”

Achter de schermen
Volgens Shirley is de CD niet alleen bedoeld als vorm van crowdfunding voor de stichting, maar ook om de naamsbekendheid van de artiesten en de stichting te vergroten. “We zijn nu nog vooral in Brabant en Zuid-Holland actief en bekend, maar het doel is om toch landelijk bekendheid te genereren. Wij willen talent zo ondersteunen dat ze daadwerkelijk kunnen doorbreken. Zangeres Dakota won bijvoorbeeld het Vlaardings Songfestival en heeft inmiddels een eigen nummer op mogen nemen en een platencontract gekregen. Daar zijn we trots op.”
Met de CD kan de stichting Frontier and Friends zich ook wat in de kijker blijven zetten, want door het ontbreken van de shows als gevolg van de maatregelen, is het nu lastig om talent te promoten. “De laatste keer dat we een show hadden was op 23 februari 2020 in Schiedam. Sindsdien ligt het stil. Achter de schermen zijn we echter druk bezig om, zodra het mag, weer shows te organiseren. We staan te popelen en gaan er dan vol voor. Zodra het zover is, zal er een grootse aankondiging volgen.” Ook in de gemeente Woensdrecht zal dan mogelijk weer een show plaatsvinden. “We willen in ieder geval graag weer van start, want er is talent zat. Je moet het alleen soms even zoeken en de kans geven.” De CD ‘Frontier and Friends geeft ze een podium’ is te bestellen via frontier@mail.be.

BIJDRAGE JOSÉ VAN DER WEGEN 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief