Wethouder van der Beek (links) en burgemeester Adriaansen (rechts) met de scheidende adviesraadleden.
Wethouder van der Beek (links) en burgemeester Adriaansen (rechts) met de scheidende adviesraadleden. Foto: Humphrey Hekhuizen

Wmo Adviesraad neemt afscheid van vijf leden

Door: Joep Bremmers Algemeen

WOENSDRECHT - In 2020 namen vijf leden van de Wmo Adviesraad Woensdrecht afscheid door aflopende termijnen, een verhuizing en drukke werkzaamheden. Maar door alle coronamaatregelen was een echt afscheid niet mogelijk. Van uitstel kwamechter geen afstel en dus werden de vijf alsnog in het zonnetje gezet.

In Non Plus Ultra in Woensdrecht kwam een deel van de Wmo Adviesraad Woensdrecht tezamen voor het afscheid van hun inmiddels oud-raadsleden. In 2020 vertrokken Ger de Heer, Mariëtte van de Vliet en Anyta Henze na het verstrijken van twee termijnen en dus na acht jaar in de raad. Imilde Kuehn nam afscheid, omdat zij verhuisde naar buurgemeente Bergen op Zoom en Marie-Louise van Peppen kon vanwege drukke werkzaamheden haar taak bij de Wmo Adviesraad Woensdrecht niet langer vervullen. Helaas kon zij niet aanwezig zijn bij het afscheid in Non Plus Ultra, maar uiteraard werd ook zij bedankt voor haar bewezen diensten in de raad.

Beeldje
Voorzitter Jos Ernst sprak zijn oud-raadsleden mooie woorden toe. Zo is Mariëtte van der Vliet bijna twintig jaar actief geweest bij de Wmo Adviesraad Woensdrecht en haarvoorlopers, een feit waar door de voorzitter ook bij werd stilgestaan. Zij ontving dan ook als eerste van de vertrokken raadsleden een bedankje, een beeldje van kunstenares Corry Ammerlaan. “Het beeldje staat voor de handen ineenslaan, waardoor een bolwerk van energie en kracht ontstaat. Het symboliseert daarmee jullie inzet en betrokkenheid voor het Sociale Domein, de Wmo en de maatschappij.” Namens de gemeente Woensdrecht waren burgemeester Steven Adriaansen, verantwoordelijk wethouder Lars van der Beek en beleidsmedewerker Linda Bogers aanwezig. Wethouder van der Beek gaf aan het goed te vinden dat er alsnog een afscheid is georganiseerd voor de vertrokken leden. “De Wmo Adviesraad is voor Woensdrecht erg belangrijk. De raad is kritisch en betrokken en heeft mede er voor gezorgd dat het in Woensdrecht nog niet zo slecht gaat. Het is jammer dat veel kennis en kunde nu weggaat, maar de raad gaat gewoon door. De Wmo Adviesraad doet meer dan alleen advies geven, ze hebben een veel bredere rol en pakken zaken ook zelf op. Er is geen lopende band aan beleidsstukken waar je advies op moet geven, soms moet je als raad ook je eigen weg zoeken.”

Openbare vergaderingen
De Wmo Adviesraad Woensdrecht is dan ook een onafhankelijke adviesraad, die het College van Burgemeester en Wethouders gevraagd en ongevraagd advies geeft. Het gaat daarbij om adviezen op het gebied van het Sociale Domein. De adviezen kunnen gaan over nog te ontwikkelen beleid, maar ook over de manier waarop de gemeente dit beleid uitvoert. Op dit moment bestaat de Wmo Adviesraad nog uit acht leden. Volgens voorzitter Jos Ernst is er dan ook maar beperkt ruimte voor nieuwe leden. “Maar mensen mogen uiteraard altijd bij interesse meer informatie inwinnen bij de secretaris.” Dat kan viasecretaris@wmoadviesraadwoensdrecht.nl. Dit jaar houdt de Wmo Adviesraad nog een paar openbare vergaderingen, waarvan de eerste na de zomervakantie zal plaatsvinden. “We nodigen iedereen met interesse in het Sociale Domein uit voor deze vergaderingen. Er worden regelmatig presentaties gehouden, waardoor je meer inzicht in het Sociale Domein krijgt. De Wmo Adviesraad houdt namelijk voor uw zorg de vinger aan de pols.”

BIJDRAGE JOSÉ VAN DER WEGEN



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief