Afbeelding
Foto: Willem de Jong

Brabantse Wal Festival kan weer in september

Door: Joep Bremmers Algemeen

HOOGERHEIDE - Eind april is het altijd feest in de tent met het Brabantse Wal Festival Hoogerheide. Maar in 2020 en 2021 was het door corona stil en stond er geen tent. Echter: door de versoepelingen ziet de organisatie toch mogelijkheden en dus gaat aansluitend op de doorkomst van de Binck Bank Tour op woensdag 1 september ‘t dak eraf.

Volgens voorzitter Niels van Elzakker wordt het dit keer een eendaags festival in de openlucht. “Daarom zeggen we ook ‘BWF ‘t dak eraf’. Ik denk dat iedereen wel weet dat we voor deze editie dan geen tent hebben.” Er is dus geen tent en het duurt maar één dag, maar die ene dag in september zal het als oud en vertrouwd aanvoelen denkt de organisatie. “We plannen alles nu eigenlijk alsof corona nooit heeft bestaan en als er tegen die tijd toch nog bepaalde regels gelden, dan passen we ons daar op aan.”
Er is op 1 september zowel een middag- als een avondprogramma. Hoe het middagprogramma precies wordt ingevuld is nog niet bekend, maar er wordt onder meer gedacht aan een voetvolleytoernooi. “Daarnaast is er de doorkomst van de Binck Bank Tour. Het is leuk dat er overlap is met overdag entertainment en de doorkomst en dan ‘s avonds optredens van bij het BWF bekende artiesten als Pater Moeskroen, Django Wagner, Party Friex, Wilbert Pigmans, Corry Konings, Alpenzusjes, Raymon Hermans, Jan van Brabant en Marijn van Geel.” De kaartverkoop (€15,00) is reeds gestart. Kijk voor meer informatie en kaarten op www.brabantsewalfestival.nl.

BIJDRAGEN JOSÉ VAN DER WEGEN



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief