Afbeelding
Foto: privébezit

‘Het was wel even spannend allemaal’

Door: Joep Bremmers Algemeen

HUIJBERGEN - Een goed einde van het schooljaar. De leerlingen van groep acht van basisschool Ste. Marie in Huijbergen hadden er op gehoopt en hun hoop kwam uit. Ze konden gewoon op kamp, hebben de laatste schoolweek de musical en sluiten zo hun basisschooltijd bijna als vanouds af.

Volgens meneer Dave Baecklant, samen met Maartje van den Elshout lesgevend in groep 8, waren de leerlingen onzeker over hun schoolafscheid. “Alle onzekerheid was erg naar en de kinderen vroegen zich af of ze wel op kamp konden of een musical konden doen. De kinderen waren na de tweede lockdown dan ook een beetje mat en pas na de meivakantie kwamen ze weer wat in hun normale doen.” Hoewel er toen ook nog geen garanties waren, hadden ze wel al een musical uitgezocht. “We wilden deze eventueel gaan filmen, als het niet live kon, maar gelukkig: over twee weken kunnen we de musical toch opvoeren.” 

Musical
Daarmee zijn de leerlingen als vanzelfsprekend erg blij. “Het is een kleine klas, maar 15 leerlingen. Vorig jaar zaten ze in de combinatieklas 7/8 en zagen ze dat groep 8 een aangepast afscheid had. Ze realiseren zich dan ook goed dat ze echt geluk hebben dat ook hun kamp doorging.” Groep 8 heeft inmiddels een paar dagen een kamp gehad in Ossendrecht. En kijken nu dus uit naar de musical. “We geven drie voorstellingen, zodat iedereen deze kan bekijken, van alle leerlingen tot ouders en grootouders. En dan met de kleuterkar het schoolplein af, letterlijk de school uit.”

BIJDRAGE JOSÉ VAN DER WEGEN



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief