Joris Linssen & Caramba treden 23 oktober op in Kloosterhof.
Joris Linssen & Caramba treden 23 oktober op in Kloosterhof. Foto: C. Sas Terpstra

Podium Kloosterhof hoopt op een mooi theaterseizoen

Door: Joep Bremmers Algemeen

HOOGERHEIDE – Een mooi programma. Dat heeft Podium Kloosterhof straks in petto voor theaterliefhebbers. Maar een en ander hangt wel af van de diverse coronamaatregelen. Achter de schermen is Podium Kloosterhof echter al voorbereid op een lang en gevarieerd seizoen.

Volgens voorzitter Marinell Bruys van Podium Kloosterhof zit het theater momenteel op stap vier. “Dat betekent dat er straks geen anderhalve meter afstand meer nodig is, indien men volledig gevaccineerd is of een negatief testresultaat kan overleggen. Maar hoe of wat precies, dat zullen we half augustus pas weten. Het is nu allemaal nog erg onzeker. Pas als er meer duidelijk is, zullen we de kaartverkoop op gaan starten. We staan startklaar, maar zijn afhankelijk van de ontwikkeling rondom het coronavirus.”

Inhaalvoorstellingen
De artiesten zijn in ieder geval al geboekt voor het komende theaterseizoen. En ook technisch is Podium Kloosterhof op orde. In de afgelopen periode is door de technische vrijwilligers alle apparatuur getest en gekeurd. Daardoor zijn ze echt klaar voor de maar liefst achttien voorstellingen die op de agenda staan. Onder de voorstellingen zijn ook vier inhaalvoorstellingen, met artiesten uit het vorige, deels door corona geannuleerde, theaterseizoen. “Dat zijn de voorstellingen van The Bentleys & The Bendellas, Blue Grass Boogiemen en Cor Sanne, The Fortunate Sons met Creedence Clearwater Revival en Eric Jan Overbeek met the Fats Domino Tribute Band. Het mooie is dat deze artiesten feitelijk een inhaalvoorstelling hebben, maar ze toch met een nieuwe show komen.” Het theaterseizoen van Podium Kloosterhof begint, wanneer de maatregelen het toelaten, op zaterdag 25 september met Rapalje, gevolgd door The Wanderers playing Elvis Presley op 9 oktober. Op zondagmiddag 17 oktober is het de beurt aan Yvonne Keuls, Jeannette Scheffer en Rik Frennis met de week daarop op 23 oktober Joris Linssen & Caramba. 6 november treden The Bentleys & The Bendellas op en 12 november Ruud Hermans & band. 3 december treedt Jan Rot op, gevolgd door Denise Jannah op 11 december.

Aangepast
Daarna gaat het seizoen verder in 2022, startend op 15 januari met Rob en Emiel, Blue Grass Boogiemen op 22 januari en Paul Haenen op 4 februari. 12 februari staat Flairck op het podium en dan 11 maart Josee Koning, Jim de Groot en band. 26 maart volgt dan Christel de Laat, 9 april Savannah en Dick van Altena, 30 april The Fortunate Sons. Op zaterdag 14 mei treedt Eric-Jan Overbeek & The Fats Domino Band op met de seizoensfinale op 21 mei door Ronald Sneijders en Pieter Jouke. “We hopen dat we al deze voorstellingen voor een volle zaal kunnen gaan, maar dat is echt afhankelijk van de maatregelen. Uiteraard kunnen we ook nog terug naar een aangepaste voorstelling op anderhalve meter afstand, waarbij er maximaal tachtig mensen naar de voorstelling kunnen komen kijken. De artiesten moeten dan wel bereid zijn om twee voorstellingen op één avond te willen spelen. Een volle zaal heeft echter natuurlijk onze voorkeur.” Wanneer de voorstellingen door kunnen gaan en de kaartverkoop van start gaat, zal Podium Kloosterhof dit bekend maken via (sociale) mediakanalen en de nieuwsbrief. “Dan weten we ook welke maatregelen er nog gehandhaafd moeten worden. Wij zijn er in ieder geval klaar voor.” Kijk voor meer informatie op www.podiumkloosterhof.nl.

BIJDRAGEN JOSÉ VAN DER WEGEN



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief