Afbeelding
Foto: Humphrey Hekhuizen

Evenementen Woensdrecht gaan vooralsnog gewoon door

Door: Joep Bremmers Algemeen

WOENSDRECHT - De overheid heeft onlangs de coronamaatregelen weer aangescherpt door het oplopende aantal besmettingen. Dat had een streep door de rekening kunnen zijn voor de diverse evenementen die er aan staan te komen in de gemeente Woensdrecht. Maar de organisaties gaan gewoon door met al hun voorbereidingen.

De Woensdrechtse Bode was nog maar net verschenen een paar weken geleden en toen kwam het nieuws dat de maatregelen aangescherpt werden. De eerste gedachte was dan ook opnieuw geen Brabantse Wal Festival, geen Woensdrechtse Wielerzomer en geen BinckBank Tour, inmiddels Benelux Tour geheten. Maar de organisaties laten zich niet zomaar afschrikken. Volgens voorzitter Niels van Elzakker van het Brabantse Wal Festival gaat het festival op woensdag 1 september in ieder geval tot nog toe gewoon door. “Voor nu gelden de maatregelen tot 13 augustus. Wij gaan er daarom vanuit dat we gewoon ons festival kunnen houden. En mocht er dan toch iets veranderen, dan improviseren we dan wel weer. Elke dag kan het weer anders zijn, dus hoe het over een maand is, weten we niet. Daarom gaan we dus gewoon door met onze voorbereidingen en blijven onze kaarten te koop.”

Doorkomst
Op woensdag 1 september lijkt het Brabantse Wal Festival dus gewoon door te gaan en dat geldt ook voor de derde etappe van de Benelux Tour, van Essen naar Hoogerheide. Volgens Jeroen van Wezel van Wielercomité Huijbergen, dat samen met het Wielercomité Hoogerheide en de gemeente Woensdrecht een bijdrage levert aan de organisatie van de doorkomst, lijkt daarnaast ook de Woensdrechtse Wielerzomer gewoon door te kunnengaan. “Mochten er straks nog restricties gelden, dan hebben we ook nog het draaiboek van vorig jaar liggen. Maar we gaan er voor nu vanuit dat we de doorkomst en de Woensdrechtse Wielerzomer gewoon op geplande wijze kunnen laten plaatsvinden. We zijn hiervoor ook afgelopen dinsdag bij de gemeente geweest om de puntjes op de ‘i’ te zetten.”

Inschrijvingen
Organisatorisch liggen er volgens Jeroen dan ook geen bezwaren. “Vorig jaar konden we het ook organiseren, rekening houdend met onder meer anderhalve meter-afstand voor het publiek en geen publiek bij de finish. We weten wat de restricties zijn, maar weten alleen niet welke kant het op zal gaan. Eigenlijk zijn we daar dan ook in afwachting van, maar organisatorisch kunnen we dit zeker aan. Dat hebben we vorig jaar al bewezen met de Wielerzomer.” De inschrijvingen voor de wedstrijden van de Woensdrechtse Wielerzomer zijn bovendien al geopend. “Voor de eerste drie wedstrijden geldt zelfs al dat de inschrijvingen al nagenoeg vol zijn voor de koers van de eliterenners. Men wil gewoon weer graag wedstrijden gaan rijden. Op de kalender van de KNWU (Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie) staan ook steeds meer wedstrijden.” Met de huidige stand van zaken lijkt er dus geen streep door de geplande Woensdrechste evenementen te gaan. Dat betekent dat voorlopig op 21 augustus het Kampioenschap van
Woensdrecht in Huijbergen zal plaatsvinden, gevolgd door het Brabantse Wal Festival en de doorkomst van de Benelux Tour op woensdag 1 september. 4 september is de Ronde van Woensdrecht, 11 september de Ronde van Ossendrecht, 25 september de Ronde van Putte,2 oktober de Ronde van Hoogerheide en 10 oktober de finale met de Ronde van Huijbergen.

BIJDRAGE JOSÉ VAN  DER WEGEN



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief