Afbeelding
Foto: John Kil

De raadsleden maken zich op voor de raadsrace

Door: José van der Wegen Algemeen

HUIJBERGEN - Voor de wielrenners in de gemeente Woensdrecht is er dan wel het Open Woensdrechts Wielerkampioenschap, maar er is deze zaterdag 21 augustus ook nog de zogeheten raadsrace. Aan deze race doen naar alle waarschijnlijkheid alle zes Woensdrechtse politieke partijen mee.

Volgens Wil de Jong wordt de raadsrace net als het Open Woensdrechts Wielerkampioenschap voor de vijfde keer verreden. “Niet alleen raadsleden mogen meedoen aan deze race, maar ook bestuursleden van de partijen en burgerraadsleden. Gemiddeld doen er zo’n 20 tot 30 raads- en partijleden mee aan de koers.” Voor de deelname aan de raadsrace is een racefiets geen vereiste. “Men mag op elke fiets rijden, tijdens de raadsrace mag alles. Zelfs een versierde fiets is een optie.” 

Winnaar
Welke politieke partijen precies deel zullen nemen is nog niet zeker. “Dit hangt soms ook af van het aantal leden van de partijen en de vakantieperiode. Per partij mogen er vijf mensen meedoen, maar soms staan er ook maar een paar leden aan de start.” De raadsrace voert over een parcours van zo’n 5 kilometer, door de Ste. Marie-wijk via het Vrouwenhof. In 2019 was ABZ-wethouder Lars van der Beek de winnaar, net als in 2018 en 2016. In 2017 bij de tweede editie won Thierry de Heer namens D66 Zuidwesthoek. Wie de vijfde winnaar van de raadsrace wordt, zal 21 augustus duidelijk worden. Burgemeester Steven Adriaansen fungeert als speaker.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief