Afbeelding
Foto: Humphrey Hekhuizen

Vakantie in Woensdrecht: ‘Het is hier ons tweede thuis’

Door: Remko Vermunt Algemeen

HUIJBERGEN – Op boerderijcamping De Meet komen de gasten uit heel Nederland. Maar soms komen ze ook van dichterbij, vanuit Hoogerheide bijvoorbeeld. Johan en Brigitte uit Hoogerheide hebben al tien jaar een vaste plaats op De Meet en ze zijn niet van plan hier voorlopig verandering in te brengen.

Door omstandigheden kwamen Johan en Brigitte tien jaar geleden bij De Meet terecht. “En het is echt onze stek geworden. Hier vinden we ons rustpunt. We beschikken zo over een gigantische tuin met een prachtig uitzicht. Als je hier staat met de caravan, heb je helemaal niet het idee dat je in Huijbergen bent.” Hoewel ze elke dag wel een keer in Hoogerheide komen bij hun huis, brengen ze het gros van de tijd door in Huijbergen, bij hun caravan. “Dit is net zo goed thuis voor ons.”

Volgens Brigitte voelt het op De Meet ook echt als een tweede thuis. “Maar dan met meer mensen om je heen. De sfeer is leuk, je ziet iedere dag andere mensen. En iedereen is vrolijk, want als je vakantie hebt, is eigenlijk niemand chagrijnig toch?” In al die jaren dat Brigitte en Johan in Huijbergen staan, is het zo gegroeid dat nieuwkomers op de camping verwelkomd worden met een bakje thee of koffie van Brigitte. “En fietsers krijgen vaak wat soep.” Het leuke aan De Meet is volgens haar de saamhorigheid. “Je bouwt toch een band op met mensen, ook in deze coronatijd.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief