Zilvermeeuwzwemmers present op de Zesmin 2021
Zilvermeeuwzwemmers present op de Zesmin 2021 Foto: Margon den Ouden

Zomerstop voor Zilvermeeuw voorbij

Sport en vereniging

WOENSDRECHT - De korte zomerstop voor zwemvereniging de Zilvermeeuw is intussen weer voorbij. Trainingen in Laco Hoogerheide zijn weer gestart sinds 6 september. Alle uren zullen weer als vanouds getraind kunnen worden.

Maar buiten wordt er ook nog steeds doorgezwommen. Met regelmaat zijn meerdere Zilvermeeuwzwemmers te vinden bij de Bergse Diepsluis. Bovendien waren er toch weer enkele zeezwemwedstrijden die nu wel konden doorgaan. Op woensdag 18 augustus werd de tocht van Zoutelande naar Vlissingen gezwommen over bijna 8 km met veel wind en flinke golven. Een week later werd er 3,5 km gezwommen van Westkapelle naar Zoutelande. Deze keer in wat betere weersomstandigheden. Beide keren finishten een 8- tal Zilvermeeuwen in een mooie tijd.

Vrijdagavond 27 augustus was bijna een thuiswedstrijd. De Thoolse Mijl= 1,84 km, werd voor de 5e keer gezwommen van het strandje bij de Diepsluis tot in Strijenham. Voor de Zilvermeeuwzwemmers een peulenschilletje, omdat zij deze route vaak in hun trainingsmomenten zwemmen.
Door de Zilvermeeuwzwemmers werd deze tocht ook nog eens in tegengestelde richting terug gezwommen, gewoon omdat het kon.
Op zondag 5 september vond in Steenbergen wederom de Zesmin plaats in zwembad de Meermin aldaar. De Zilvermeeuw was weer present, deze keer met 2 teams. Zes uur achter elkaar zwemmen in het buitenbad stond weer garant voor een sportieve en gezellige afsluiting van de vakantie. Met wat versnaperingen en drinken van de familie Vriens en Jumbo Paul Lucius uit Hoogerheide was de dag goed door te komen. Ook de weersomstandigheden waren prima op deze laatste vakantiezondag.

Info via zwem@zvdezilvermeeuw.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief