Afbeelding
Foto: Buurtvereniging De Hoef

Buurtvereniging De Hoef organiseert Burendag

Door: Jose van der Wegen Algemeen

HOOGERHEIDE – Zo’n twee weken geleden hakte het bestuur van Buurtvereniging De Hoef in Hoogerheide de knoop door: dit jaar is er wel een Burendag. Door de coronacrisis was in 2019 de laatste Burendag gevierd, maar nu staan er weer diverse activiteiten op de planning.

Volgens Jasmijn van Dijk, secretaris van Buurtvereniging De Hoef, was het met alle maatregelen wel even zoeken hoe of wat. “Maar we hebben activiteiten gevonden die we kunnen houden. Burendag is op de 25e , de dag dat de nieuwe maatregelen ingaan. We gaan deze maatregelen dan ook hanteren.” De Burendag in De Hoef vindt net als voorgaande jaren plaats op het terrein van de familie Hoek. “Dat zijn letterlijk de buren van de wijk De Hoef, dus we zijn welkom bij de buren. De familie stelt hun terrein en schuur ter beschikking voor Burendag en voor dit jaar hebben we gevraagd of we hier weer gebruik van mochten maken.” De Burendag in De Hoef is zowel voor jong als oud. “In de middag is er een spelmiddag met een springkussen en er zijn laserguns, die we ooit met de buurtvereniging hebben aangeschaft. In de middag is er ook koffie, thee en ranja verkrijgbaar. Deze activiteit is voor de hele wijk en dus openbaar toegankelijk.”

Avondactiviteit
In de avond is er nog een activiteit, maar dan voor de leden van de vereniging. “Om 17.30 uur is er een buffet, gesponsord door Tasty World. Daar zijn we erg blij mee. Na het buffet gaan we met de leden ook nog een bingo doen.” De inschrijvingen voor de avondactiviteit zijn inmiddels gesloten. “Er hebben ten opzichte van 2019 iets minder mensen zich ingeschreven, namelijk zo’n 60 tot 65 man. Maar we maken er nog steeds een mooi feestje van.”

Jubileum
De Burendag 2021 wordt door de buurtvereniging ook aangewend om het tienjarige bestaan te vieren. “We wilden hier toch niet aan voorbij gaan, ook al hadden we het graag groter gevierd. Dus woon je in De Hoef of kom je er wonen? Word vooral lid en doe met ons mee!”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief