Afbeelding

Naar het theater met de CoronaCheck

Door: Jose van der Wegen Algemeen

HOOGERHEIDE - Het nieuwe theaterseizoen van Podium Kloosterhof is weer begonnen. De voorstelling Scotland’s Story van Rapalje betekende de aftrap. Maar om weer te kunnen beginnen moet wel voldaan worden aan de overheidsmaatregelen op coronagebied. Dus dat betekent een coronacheck bij binnenkomst.

Alle mensen die tickets hebben gekocht voor voorstellingen van Podium Kloosterhof hebben vooraf een servicemail ontvangen. Hierin staat precies vermeld wat er van de mensen verwacht wordt. Volgens voorzitter Marinell Bruys betekent dit onder meer dat er alleen met een coronacheck toegang wordt verleend. “We mogen de bezoekers alleen welkom heten op vertoon van het coronatoegangsbewijs in de vorm van een geldige QR-code, op de mobiele telefoon of geprint op papier. Bij binnenkomst in de centrale hal van MFC Kloosterhof wordt dan de QR-code door onze gastvrouwen gescand en gevraagd naar uw identiteitsbewijs.” 

Wie zo toegang krijgt tot Podium Kloosterhof, zal merken dat verder bijna alles als vanouds is. “Er geldt geen anderhalve meter afstand meer, de garderobe is weer in gebruik en de bar is geopend. Zo kan vooraf, in de pauze en na afloop weer een drankje genuttigd worden.” De capaciteit is nog beperkt tot tweederde van de zaal. “Dat komt neer op zo’n 180 personen.” De bezoekers van Podium Kloosterhof zijn allemaal begripvol over de maatregelen. “Ze kwamen netjes op tijd, waardoor er geen wachttijden waren en zijn blij weer naar het theater te kunnen.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief