Afbeelding

‘Ons doel was een uitvoering in 2021’

Door: Jose van der Wegen Algemeen

HOOGERHEIDE – Toneelvereniging Saamhorigheid uit Hoogerheide speelde in november 2019 hun laatste voorstelling. Door corona kon er helaas lang niet gerepeteerd worden en was ook een voorstelling niet mogelijk. Maar het bestuur had als doel, dat zodra de maatregelen het toelieten, de repetities weer van start te laten gaan om dit jaar nog een mooie voorstelling te realiseren. 8 juli jongstleden startten de repetities voor het nieuwe stuk ‘De Hobbelfarm’.

Volgens Lobke Slabbekoorn, voorzitter van Saamhorigheid, staken ze eind vorig jaar de leden een hart onder de riem door middel van een kleine attentie. “Tijdens het ronddelen van de attenties hebben we gelijk aan de leden gevraagd wie er beschikbaar zou zijn voor de uitvoering in 2021 in de onzekerheid of er wel een uitvoering kon komen. Het is telkens een hele uitdaging om een mooi stuk te vinden met een afnemend ledenaantal.” Het nieuwe stuk is echter een stuk waarin veel gelachen wordt. “Wij hebben tijdens de repetities al moeite om serieus te blijven, dus daar moet nog wel aan gewerkt worden. Maar dat belooft alleen maar veel goeds voor onze uitvoering in november.” 

Zaterdag
Helaas kan Saamhorigheid de voorstelling maar twee keer spelen. “Voorheen speelden we ook op vrijdagavond, nu alleen op de zaterdagmiddag en -avond. Eerst was de zaterdag alleen toegankelijk voor de 65+, maar gezien het feit dat we nu maar twee uitvoeringen hebben is iedereen welkom. We hopen op twee keer een volle zaal.” Saamhorigheid kan daarbij ook nog extra hulp gebruiken, zowel in leden als achter de schermen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief