Afbeelding
Foto: Humphrey Hekhuizen

LPS De Stappen en LPS De Poorte heten voortaan LPS Fortuna

Door: Jose van der Wegen Algemeen

WOENSDRECHT - De nieuwe school moet nog gebouwd worden, maar de leerlingen van de basisscholen De Stappen en De Poorte gaan vanaf deze week naar een ‘andere’ school. Voortaan gaan zij naar basisschool LPS Fortuna, de nieuwe naam voor het Integraal KindCentrum (IKC) dat straks zal verrijzen aan de Fortuinstraat.

De naam Fortuna staat voor geluk, is verbonden met Vrouwe Fortuna en natuurlijk is er de verwijzing naar de Fortuinstraat, daar waar de leerlingen, de peuter- en kinderopvang en leraren straks hun nieuwe onderkomen zullen krijgen. Volgens directeur Pieter Krebbekx van nu basisschool Fortuna, maar voorheen dus van De Stappen en De Poorte, is de naam Fortuna voortgekomen uit een prijsvraag. “We hadden heel veel inschrijvingen, van kinderen, ouders, leerkrachten en bewoners. Een veel genoemde naam was ook de Drie Koningen, zoals het hier ook ooit heeft geheten blijkbaar.” Maar die naam werd het dus niet. “We waren het er over eens dat de naam die juffrouw Jennifer Jeroense van groep 7 van De Poorte het meest passend was. Daarom hebben we gekozen voor Fortuna.” Juffrouw Jennifer won met de door haar gekozen naam een dagje uit samen met haar man en kinderen.

Speurtocht
Omdat Fortuna staat voor geluk, deden de kinderen in de zoektocht naar de nieuwe naam eerst een piratenzoektocht door Woensdrecht en de wijk Heiakkers. “We hadden drie verschillende routes uitgezet. De eerste leerlingen vertrokken om 9.30 uur, in groepjes. In totaal gingen zo 275 leerlingen onder begeleiding van docenten op zoek naar aanwijzingen om de nieuwe naam te vinden. De leerlingen van De Stappen gingen vanuit De Stappen, de leerlingen van De Poorte vertrokken vanuit De Poorte. En de kinderen van de opvang van LPS Jongleren vertrokken met een busje vanuit hun locatie.” Alle routes voerden naar één eindpunt, daar waar straks de nieuwe school moet verrijzen op de hoek van de Fortuinstraat, naast de voetbalvelden van W.V.V.’67. Daar stond een ijscokar te wachten om de kinderen te voorzien van een lekker schepijsje, maar er stonden ook twee heuse piraten te wachten om te zoeken naar dè schat.

Klavertje
Deze piraten, Kapitein Karel en Maartje Matroos, hadden in weer en wind hun schatkaart verloren. Maar gelukkig hadden de kinderen tijdens hun speurtocht diverse stukjes van de kaart teruggevonden. En toen bleek dat op het middelpunt van de voetbalvelden, de heuvel, de nog op de kaart afgebeelde hertjes uit het voormalige hertenveldje en tot slot de glijbaan de schat te vinden was. In deze schat zaten geluksmedaillons en gelukskoekjes voor alle leerlingen, maar ook een heuse diamant. Op deze diamant stond de nieuwe naam van de school, maar zo klein dat alle leerlingen, leraren en ouders en andere toeschouwers dit niet konden lezen. Gelukkig was er een groot bord dat door leerlingen en de piraten werd onthuld onder het geroffel van een aantal emmer-trommelaars en met de slierten uit confettikokers. Onder het gouden doek prijkte de naam van de nieuwe school: LPS Fortuna. “Bij de nieuwe naam hoort ook een nieuw logo. Dat is een klavertje vier.” De nieuwe naam wordt vanaf heden ook al gebruikt. “We worden straks één school, dus kunnen we nu al verder onder één naam.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief