Afbeelding
Foto: Humphrey Hekhuizen

Kinderboekenweek in de bibliotheek

Door: Jose van der Wegen Algemeen

HOOGERHEIDE - Wie graag leest, koopt een boek of gaat natuurlijk naar de bibliotheek. Voor kinderen is de Bibliotheek West-Brabant in Hoogerheide een waar walhalla. Voor iedere leeftijd is er wat te vinden qua boeken. En tijdens de Kinderboekenweek met het thema ‘Worden wat je wil’ zijn er ook nog leuke activiteiten in de bibliotheek.

De Kinderboekenweek 2021 wordt gehouden van 6 tot en met 17 oktober. Gedurende deze periode zijn er diverse activiteiten in de bibliotheek. Volgens Saskia Bousie, medewerkster bij de Bibliotheek West-Brabant, wordt er op woensdag 13 oktober bijvoorbeeld een theatershow gehouden in MFC Kloosterhof in Hoogerheide. “Tijdens de theatershow van Koos en Toos worden talenten, dromen, wensen en boeken tot leven gebracht. Koos en Toos zorgen voor een wervelende interactieve theatershow, waarin je alles kunt worden wat je wil.” De theatershow, geschikt voor kinderen van 6 t/m 10 jaar, start om 14.00 uur en duurt tot 14.45 uur. De toegang is gratis, maar vooraf aanmelden is verplicht. Er kunnen maximaal 60 mensen in de zaal.

Interactief
Tijdens de Kinderboekenweek zullen ook diverse scholen de bibliotheek bezoeken. “De groepen 4 tot en met 6 komen dan langs voor een programma van een uur, dat geheel gericht is op het thema van de Kinderboekenweek. Aan de hand van een mini-beroepskeuzetest en typetjes kunnen kinderen dan achterhalen wat voor soort boeken bij hen zouden passen.” Verder is er ook nog de ‘Worden wat je wil-speurtocht’. “Dit is een interactieve speurtocht waarbij je op zoek gaat naar leuke weetjes en feitjes over tien bijzondere beroepen van vroeger en nu. Deze speurtocht is speciaal uitgezet voor de Kinderboekenweek en is gratis te volgen.” Voor de kleinere boekenwurmen zijn er gratis kleurplaten beschikbaar en uiteraard zijn er vooral heel veel boeken die gelezen en geleend mogen worden. “Met de Kinderboekenweek proberen we het lezen en voorgelezen worden echt te promoten. Door te lezen en voor te lezen stimuleer je de ontwikkeling van kinderen.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief