Een van de mooie gravelpaden
Een van de mooie gravelpaden Foto: M. Nooij

Brabantse Wal Gravel Challenge komt eraan

Algemeen

OOSENDRECHT - TC de Grensrijders organiseert op zondag 10 Oktober de eerste graveltocht in de regio. De Brabantse Wal Gravel Challenge.

Een parcours is uitgezet over de onverharde paden van de Brabantse Wal, het Grenspark Kalmthoutse Heide en de polders van Ossendrecht. De routes gaan over, voor velen onbekende, verrassend mooie gravel, bos en polderpaden. Zowel met de mountainbike als gravelbike een uitdaging. Vele fietsers gaan begin oktober het bos weer in. Op de mountainbike, crossfiets of gravelbike. Vanwege de drukte in de Woensdrechtse bossen zijn er beperkingen opgelegd voor het organiseren van toertochten in het bos. Daarom bedacht TC de Grensrijders een alternatief: De graveltocht. 

Deelnemers hebben de keuze uit volledig uitgepijlde afstanden van 60 en 95 kilometer. Ruim 70% van de route is onverhard. De fietsers worden dus getrakteerd op een gevarieerd en uitdagend parcours in een schitterende omgeving. Halverwege beide tochten is er een tussenstop. De start is tussen 8.30 en 10.00 uur bij het zwembad aan de Sportlaan in Hoogerheide. Inschrijven kan via de website van TC de Grensrijders en is verplicht.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief