Afbeelding
Foto: Politie

Burgemeester waarschuwt: ‘Inbraak in schuurtjes stijgt enorm’

Door: Remko Vermunt Algemeen

HOOGERHEIDE - Het aantal inbraken in schuurtjes en garages in de gemeente Woensdrecht is de afgelopen periode flink toegenomen. In 2020 is er in totaal 14 keer ingebroken in schuurtjes en dit jaar staat de teller al op 32, terwijl de donkere dagen er nog aan zitten te komen.

“We doen daarom gezamenlijk met de politie een oproep aan onze inwoners”, vertelt burgemeester Adriaansen. “Maak het ze niet te gemakkelijk. We horen nog te vaak dat er ingebroken is, maar dat de schuur niet eens op slot zat.” Volgens de burgemeester zijn inwoners steeds meer bezig met camera’s in huis, alarminstallaties en goed hang- en sluitwerk. “Maar schuurtjes worden daarbij al snel vergeten.”

“We horen vaak van mensen dat er toch niets waardevols in de schuur ligt”, vult wijkagent Frank Nolten aan. “Maar ook oud gereedschap wordt vaak gestolen en als je dat allemaal weer nieuw moet kopen, dan kost je dat toch aardig wat geld.” Het is dan ook belangrijk om de schuur in ieder geval goed op slot te doen. “We zien vooral dat het vaak raak is geweest in Hoogerheide, Ossendrecht en het buitengebied. In Putte en Woensdrecht wordt er minder ingebroken.”

Daarnaast is het ook enorm belangrijk om aangifte te doen van (poging tot) inbraak. “Dat is voor ons heel belangrijk, want dan weten we waar ze actief zijn. Hoe meer mensen het melden, hoe beter wij toezicht kunne houden. We kunnen dan heel gericht gaan surveilleren en eventueel ook buurtpreventieteams inschakelen om te helpen.”

De ervaring leert dat inbrekers vooral in de periode die er nu aan komt, de donkere herfst- en wintermaanden, vaker hun slag slaan. De gemeente gaat daarom met de politie en de buurtpreventie de komende periode extra inzet plegen om de inbraken verder terug te dringen. “Dit doen we door o.a. het uitvoeren van zichtbaarheidsacties van de buurtpreventie, zoals 22 oktober en het inzetten van de preventiespandoeken”, aldus burgemeester Adriaansen.

En zie of hoor je iets verdachts en vertrouw je het niet? “Bel dan 112. De politie komt liever een keer te veel dan te weinig.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief