Jan Maas.
Jan Maas. Foto: Leon Verbraecken

Jan Maas ontvangt het KNWU ‘Zilveren Wiel’

Door: Advertorial Algemeen

HUIJBERGEN - Tijdens de laatste dag van de Wielerzomer Woensdrecht heeft Jan Maas, lid van Wielercomite Huijbergen, het Zilveren Wiel ontvangen van de KNWU districtsvoorzitster Anja de Bont. Jan Maas ontving deze onderscheiding vanwege zijn verdiensten voor de wielersport.

Maas is na zijn actieve carrière in 1996 lid geworden van het Wielercomité. Naast zijn bestuurlijke inbreng neemt hij de leiding voor het opzetten van het parcours voor de Ronde van Huijbergen en de jeugdronde “Acht van Huijbergen”. Tevens heeft Wielercomité drie keer de aankomst van een etappe van de Driedaagse van Steenbergen georganiseerd.

Zijn hart gaat daarnaast uit naar de jaarlijkse organisatie van een Nationale of Internationale Cyclo Cross. Hij is mede verantwoordelijk voor het parcours in en rond de bossen van het Overberg en de Buurtweg. De ‘Nootjesberg’ en de ‘Tiestenduin’ zijn inmiddels Nationaal en Internationaal bekend. Met succes heeft het comité al zes keer het Nederlandse Kampioenschap Veldrijden mogen organiseren, twee Europese kampioenschappen en vijf Internationale Cyclo Crossen en een veelvoud nationale wedstrijden met als klapper de Finale Topcompetitie 2020.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief