Middellandse Zeetuin
Middellandse Zeetuin Foto: G. van Rooij

Eerste uitstapje Vrouwen Vereniging Huijbergen

Algemeen

HUIJBERGEN - Vrouwen Vereniging Huijbergen is afgelopen week van start gegaan met eerste uitstap van een reeks van activiteiten, die ze op de planning hebben staan voor het nieuwe seizoen. Eindelijk mochten ze weer op pad. 

Wat een mooi uitstapje is het geworden. Ze hebben een bezoekje gebracht aan de Middellandse Zeetuin in Buttinge, Zeeland. Ze werden hartelijk ontvangen en rond geleidt door de eigenaar van deze bijzondere tuin. Zo kun je de Middellandse Zeetuin of wel botanische tuin wel omschrijven. Dwalend langs palmen, uitbundig bloeiende blauwe regen, stralende Mimosa, Oleanders en meer moois. Een plein met mozaïek met fontein in warme kleuren, tunnels, en een terras met uitzicht over de tuin en Walcheren. Slingerende paadjes met kleurrijke tegels. Kortom, een hele speciale tuin in ons koude kikkerlandje. In de Zeetuin bevindt zich een bijzondere ruïne, restant van de Middeleeuwse kerk die hier ooit stond. Inspiratie voor het ontwerp heeft de eigenaar opgedaan tijdens zijn reizen. De dames van VVH hebben genoten van een schitterende dag, met een stralende blauwe lucht waardoor alle elementen van de tuin nog mooier naar voren kwam. Je waande je even op een verre reis in het buitenland.

Een prachtig begin van een nieuw seizoen. Maar VVH heeft nog veel meer leuke activiteiten op het programma staan. Dagje Antwerpen komt weer voorbij, openluchtmuseum Arnhem, Kerst in Haarzuilens, diverse leuke workshop en ook sportieve uitjes te voet en op de fiets en nog veel meer. Dan hebben we nog niet eens over de vaste activiteiten die de vereniging een heel jaar door organiseert. Dus, ben je geïnteresseerd en wil je meer weten over VVH, laat het weten en stuur een berichtje naar: Marlies Linders, ruudlinders@home.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief