Vic Huijgens in 2011 met jeugdtenniskampioen Kelly Versteegh.
Vic Huijgens in 2011 met jeugdtenniskampioen Kelly Versteegh. (Foto: Humphrey Hekhuizen)

Oud-wethouder Vic Huijgens (72) overleden

HOOGERHEIDE – In een gemeente zijn altijd personen aanwezig die je overal tegenkomt, overal ziet, overal hoort. Markante personen die er gewoon altijd zijn, klaar staan om een handje te helpen. Zo’n persoon was Vic Huijgens, oud-wethouder van de gemeente Woensdrecht. In de nacht van 14 op 15 oktober stierf hij plotseling in zijn slaap.


Als je me vraagt wie Vic Huijgens was, dan kan ik oprecht zeggen dat ik hem mijn hele leven kende. Ik werd geboren in de Buys Ballotstraat in Hoogerheide, schuin aan de overkant woonde Vic met zijn gezin. Ik groeide dan ook met hem op. De meeste mensen kenden Vic allicht als de wethouder van de gemeente Woensdrecht, de man van ABZ en alle politieke partijen daarvoor, de man met een enorme liefde voor de wielersport, maar ik kende hem vooral als mijn overbuurman uit Hoogerheide. Pas daarna leerde ik hem kennen op alle andere fronten.

Vic was een mens die er was voor de samenleving. Hij was naast de politiek onder meer actief bij participatiecafé Woensdrecht Werkt, actief bij het carnaval bij BC De Bokkerijders, mede-oprichter van de Supportersvereniging van Thalita en Demi de Jong en er waren zoveel meer dingen waar hij bij betrokken was. Slechts weinigen zullen bijvoorbeeld weten dat hij ook weleens actief was als hulpsinterklaas, bij onder meer de toenmalige Manege Stevenshof. En al was je dan al op een leeftijd dat ‘geloven’ niet meer aan de orde was, hij wist in mijn geval natuurlijk alles, waardoor je toch ging twijfelen, zolang ik niet wist wie de man met de mijter was. Het moment echter dat hij de rijbak inreed op de schimmel Lady, hij zijn mijter verloor en in de lach schoot, zal ik nooit vergeten. Ook dat was namelijk Vic.

Vic was een man die in zijn leven veel mooie dingen meemaakte, maar ook zaken die hem pijn en verdriet opleverden. En toch stond hij daar steeds weer, klaar voor de samenleving, om iets te betekenen voor een ander. Juist dat feit, klaar staan voor een ander, zelfs al deed hij op bepaalde fronten een stapje terug, zal straks door de Woensdrechtse samenleving zo gemist worden. Overal waar Vic zijn energie in stak, zich met hart en ziel voor inzette, daar zal het gemis tot in lange tijd voelbaar zijn in Woensdrecht. Maar het grootste gemis is daar natuurlijk voor zijn naasten, zijn familie. Ik kan vanachter mijn computer alleen maar schrijven: heel veel sterkte voor nu en in de komende tijd voor jullie. Mijn hart huilt met jullie mee.

Dag Vic.

José van der Wegen,
verslaggever Woensdrechtse Bode

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief