Foto: Humphrey Hekhuizen

Ook MFC De Kloek hanteert coronamaatregelen

HUIJBERGEN – De coronamaatregelen maken het er voor ondernemers in de horeca niet gemakkelijker op. Maar niet alleen café’s, restaurants en hotels kampen met alle regels, ook een multifunctioneel centrum (MFC) als De Kloek in Huijbergen heeft er mee te maken. En dat is niet altijd eenvoudig.


Volgens beheerster Monika Mielke van MFC De Kloek is het beleid best verwarrend als je een MFC bent. “We zijn gewoon een commercieel bedrijf, geen dorpshuis of buurthuis dat vaak gerund wordt door vrijwilligers. Maar we zijn ook weer geen reguliere horeca, omdat we ook onderdak bieden aan meerdere sportverenigingen en culturele activiteiten, die wel gewoon doorgang mogen vinden. Dat maakt het best lastig om te weten wat nu wel en wat nu niet mag.”

Bar dicht
Wat in ieder geval geldt is de QR-code bij binnenkomst. “Krijg je een kruis door je code of kun je geen negatief testbewijs overleggen, dan mag je niet naar binnen helaas.” Wie wel binnen mag, hoeft in principe geen mondkapje op binnen de accommodatie. “Clubjes en verenigingen, zoals de muziek- en schilderlessen en ook de tafeltennis, mogen ook gewoon door met competities, lessen en trainingen. Alleen gaat de bar om 20 uur dicht. Na 20 uur kan er dus niet meer gedronken worden bij ons in De Kloek, ook niet als de training pas na 20 uur klaar is.”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief