Foto: Humphrey Hekhuizen

Herwonnen Levenskracht schenkt kledingvouchers

HOOGERHEIDE – Herwonnen Levenskracht heeft in totaal 139 vouchers voor kleding van 75 euro per stuk geschonken aan kinderen die onder de sociale armoedegrens leven. De cheques, mede mogelijk gemaakt door kledingwinkel Lots of Fashion in Hoogerheide, worden straks via de BWI aan de betreffende mensen overhandigd.


Volgens Richard Musters, voorzitter van Herwonnen Levenskracht, is het niet de eerste keer dat ze kledingvouchers geregeld hebben voor de minima in Woensdrecht. “Twee jaar geleden hadden we een soortgelijke actie.” De reden voor een hernieuwde voucheractie ligt deels bij de coronacrisis. “Als gevolg van corona hebben we geen activiteiten kunnen doen in het afgelopen jaar. Maar we wilden toch graag iets doen voor de doelgroep. Omdat we niet kapitaalkrachtig genoeg zijn om alle minima iets te schenken, hebben we in overleg met de BWI besloten de vouchers te schenken aan de kinderen die leven onder de sociale armoedegrens in de leeftijdsgroep van 0 tot 18 jaar” De 139 vouchers met een waarde van 75 euro per stuk vertegenwoordigen een totale waarde van 10.425 euro.

Jubileum
Dit is een enorm bedrag dat mede bijeengebracht is door alle vrijwilligers van Herwonnen Levenskracht. “We hebben het bedrag bij elkaar gebracht met alle dubbeltjes en kwartjes, die we hebben verdiend via de kringloopwinkel in Woensdrecht en de pop-up-winkel in Hoogerheide. Onze vrijwilligers zijn hier een heel jaar mee bezig, vrijwilligers van de beide winkels tot die in de loods aan de Grindweg en het transport. Alle lof dan ook voor onze vrijwilligers, dat zij dit mogelijk hebben weten te maken.” Lots of Fashion draagt zelf ook een deel bij aan de cheques, zodat het echt een gezamenlijk initiatief is geworden. “We zijn heel dankbaar dat we dit opnieuw hebben kunnen doen. Deze groep heeft het al vaak lastig en niet iedereen is in de gelukkige omstandigheid nieuwe kleding te kopen wanneer dat nodig is. Met deze vouchers hopen we ze een steuntje in de rug te kunnen geven.” Volgend jaar hoopt Herwonnen Levenskracht weer wat eigen activiteiten te kunnen plannen. “Daarbij denken we in plaats van aan één verwendag en één superdag aan twee verwendagen en twee superdagen. Op die manier kunnen we dan toch ons 40-jarig jubileum nog een beetje vieren.”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief