Foto:

Pieten voor het goede doel

Pieten inhuren voor een bezoek? Opgelet! Gijs van der Himst, Marco van Broekhoven, Mike Hamelink, Nienke van Eekelen, Stefan Blommerde, Bart van den Bergh, Bram Dons en Roel Brouweren zijn 4 en 5 december bereid kinderen een onvergetelijke middag te bezorgen. Dat doen zij in Hoogerheide, Bergen op Zoom, Halsteren, Steenbergen, Tholen en Roosendaal. Dit om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker.


Onder het motto ‘Opgeven is geen optie’ fietst de vriendengroep de Alpe d’Huez tot zes keer op en af. Gijs van der Himst, één van de acht Pieten, vindt het sinterklaasfeest geweldig. “Van jong tot oud, iedereen vindt het sinterklaasfeest geweldig. Daar geniet ik van.” De vader van Van der Himst heeft de ‘Nederlandse berg’ drie keer voor het goede doel beklommen. Het plan geld te werven als Piet voor KWF Kankerbestrijding door de Alpe d’Huez te beklimmen is dan ook niet zomaar ontstaan. “Ik heb meegemaakt hoe het is en weet als geen ander hoe belangrijk het is daar aandacht aan te besteden.”

In spanning afwachten
Voor het zover is, moet de organisatie groen licht geven. De vorige twee edities gingen als gevolg van de coronapandemie niet door. Deelnemers die toen ingeschreven stonden, krijgen voorrang. De verhuurpieten staan ingeschreven voor een loting. Zodra iemand afhaakt, maken zij aanspraak op die felbegeerde vrije plek. Als dat niet gebeurd, wil de vriendengroep in 2023 meedoen aan het evenement dat normaliter jaarlijks in de eerste week van juni plaatsvindt. De opbrengst gaat óók in dat geval naar KWF kankerbestrijding en wordt gedoneerd op de site van de stichting. Door deze onzekerheid is er nog geen trainingsschema uitgewerkt. Wel heeft Van der Himst het een en ander voor ogen. “We willen trainingsweekenden organiseren naar de Ardennen en gebergten in Frankrijk. Het plan is om vanaf januari volledig te gaan trainen, zo’n drie keer per week.”

Verhuurpieten
Van der Himst heeft ervaring als verhuurpiet, enkel op vrijwillige basis bij bekenden. Hij leeft er naartoe om als Piet te fungeren. “Dit jaar gaan we ook langs veel jonge kinderen. De afgelopen tijd heb ik het sinterklaasverhaal- en journaal op de voet gevolgd. Ik weet waar ik het over moet hebben, hoe ik het moet spelen en hoe ik met kinderen om moet gaan.” De planning voor 4 december zit bijna vol, terwijl de planning voor 5 december nog leeg is. Van der Himst hoopt voor die dag op meer animo. “Het is mooi om met zijn allen zoveel mogelijk geld in te zamelen om kanker de wereld uit te helpen. Het is bijzonder dat jongens van mijn leeftijd zich zo bewust zijn van die ziekte en daar mogen wij best trots op zijn.”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief