Afbeelding
Foto: Humphrey Hekhuizen

Parcours GP Adrie van der Poel vrijwel ongewijzigd

Door: Jose Van der Wegen Algemeen

HOOGERHEIDE – Een GP Adrie van der Poel zonder publiek. Het zal even wennen zijn voor iedereen. Wat echter wel als vanouds is, is het parcours. Volgens Adrie van der Poel is het parcours vrijwel hetzelfde als alle andere jaren.

“Wel is de fietsbrug weggehaald. Omdat er nu toch geen publiek is, hebben we deze weggehaald. Op die manier hoeven we hier ook geen kosten voor te maken.” Voor de rest is het parcours eigenlijk niet aangepast. “Misschien zit er wel een verschil in van enkele tientallen meters. Maar dat hangt af van hoe we de bochten precies plaatsen. Het parcours is dan ook voor 99,9% hetzelfde gebleven.” Publiek is er dan straks misschien niet, de opbouw van het parcours neemt evenveel tijd in beslag als anders. “Eigenlijk bouwen we op alsof er heel veel publiek komt. Het moet er straks gewoon netjes uit zien.” 

Kanshebbers
Omdat er dit jaar logischerwijs ook geen cateringwagens en VIP-tent zijn, is de verwachting dat het opruimen na de GP vlotjes zal verlopen. “Er zal immers veel minder rommel op het veld liggen. Op de zondag na de koers halen we al de spandoeken weg en daarna volgt het hekwerk.” Adrie hoopt ondanks alles dat het een mooie koers gaat worden. “De sfeer en entourage zullen zeker anders zijn, maar er zijn zowel bij de dames als heren veel potentiële kanshebbers.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief