Foto: Humphrey Hekhuizen

GP Adrie van der Poel wordt op meerdere zenders uitgezonden

HOOGERHEIDE – Er staat straks geen VIP-tent voor zo’n tweeduizend VIP-gasten en er zijn ook geen twintigduizend supporters op het parcours te vinden, maar de koers zelf is gewoon te volgen. De organisatie van de GP Adrie van der Poel heeft er wederom voor kunnen zorgen dat de koers op meerdere zenders uitgezonden wordt.


“Het is in ieder geval voor 100% zeker dat zowel de wedstrijd van de Elite Dames als de Elite Heren te zien is op zowel Sporza/VRT als op Eurosport. Of de wedstrijden ook bij NOS Studio Sport te zien zijn, is nog niet zeker.” De NOS beslist altijd op het laatste moment of de wedstrijd live wordt uitgezonden. “Waarschijnlijk zal de koers van de dames wel live te zien zijn bij de NOS.” Op de NOS.nl zijn beide wedstrijden in ieder geval live te volgen.

Kijkers
De organisatie hoopt in ieder geval op veel meer televisiekijkers in vergelijking met andere jaren. “Normaal gesproken halen we bij een reguliere wedstrijd zo’n 800.000 tot 1,2 miljoen kijkers. Het zou mooi zijn als we dat getal dit jaar zouden mogen overtreffen. Hoe meer hoe beter voor het veldrijden en voor onze koers.”

De wedstrijd van de Elite Dames start zondag 23 januari om 13.40 uur tot 14.40 uur, gevolgd door de medailleceremonie. Aansluitend start de wedstrijd van de Elite Heren om 15.05 uur tot ongeveer 16.15 uur, gevolgd door de podiumceremonie.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief