Afbeelding
Foto: Roland Pijnen

‘Mijn vrouw zegt: je bent vaker bij Batters, dan hier’

Door: Roland Pijnen Algemeen

PUTTE - Verenigingen zijn vóór en van alle mensen. Een kantinebeheerder, voorzitter of lid. Iedereen heeft zijn of haar eigen verhaal. Wat ze met elkaar gemeen hebben, is de liefde voor het verenigingsleven. In rubriek ‘De Derde Helft’ schetsen we een portret van deze mensen. Deze week: lid honk- en softbal vereniging Batters Nick Verhulst.

Nick Verhulst (37), inmiddels vijf jaar lid van de honk- en softbal vereniging aan de Herenbaan in Putte, kreeg op 16-jarige leeftijd de smaak te pakken. “Mijn moeder speelde softbal voor recreanten. Ik kwam kijken, deed mee en bleek de sport leuk te vinden, maar had helaas geen tijd.” Hoewel niet alleen zijn moeder maar ook zijn vader bekend is met de sport, is het balletje pas echt gaan rollen toen hij werd benaderd in de kapperszaak, waar hij eigenaar van is. De liefde voor de Amerikaanse sport gaat zover, dat de geboren Turnhoutenaar de wedstrijd Boston Red Sox-Toronto Blue Jays bezocht. Verhulst, Toronto Blue Jays fan, vergat zich in het stadion van de concurrent te begeven toen hij stond te juichen. “Boston Red Sox fans werden niet boos, maar maakten grapjes. Bij honkbal heerst er, in tegenstelling tot andere sporten, een sportieve sfeer.”

Obsessie
Verhulst heeft op de vereniging door de jaren heen ‘toffe gasten’ leren kennen. Hij nam in 2020 het stokje van de waarnemend voorzitter over. “Ik kom er graag en dacht: waarom niet.” Verhulst blijft voorzitter zolang hij de leden ziet genieten. “Ik doe dit uit liefde voor de vereniging.” De honk- en softbal vereniging neemt voor Verhulst veel tijd in beslag. “Het is een obsessie. Mijn vrouw zegt: je bent vaker bij Batters, dan hier.” Zaterdag 19 maart organiseerde de honk- en softbal vereniging het Joan Terlingen toernooi als eerbetoon aan Terlingen. “Hij overleed aan kanker. Zijn ouders wierpen, een aantal jaren terug tijdens het eerste Joan Terlingen toernooi, de eerste bal en gaven daarmee het startschot voor de dag. Iedereen is er voor elkaar.”

Van alle markten thuis
Naast het beoefenen van de sport geeft Verhulst training aan een jeugdteam en zet hij zich in voor de vereniging. “Ik wil het ledenaantal verdubbelen en van zowel de dames als heren een aspiranten, junioren en seniorenteam.” Om leden te werven, verspreid Verhulst folders bij het Zuidwesthoek College te Ossendrecht. Dat het jeugdteam twee keer kampioen is geworden, maakt hem trots. “Het is een hecht team. De kinderen hebben altijd plezier en maken nooit ruzie.” De coronacrisis had, volgens Verhulst, impact op de vereniging. Batters telt vijftig vrijwilligers, waaronder veertig Belgen. Gedurende de coronacrisis, mochten zij enkel voor werkverkeer de grens passeren. Daardoor werd het opknappen van de kantine op een laag pitje gezet. Hoewel de vereniging niet verplicht is een kantine te hebben, kan er bij Batters ‘gewoon’ genoten worden van een hapje en een drankje. “Het zorgt voor saamhorigheid. De vereniging kan, zonder deze inkomstenbron, niet blijven bestaan.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief