Afbeelding
Foto: Humphrey Hekhuizen

Ad Pijnen zoekt naar opvolgers voor 4 mei-comité

Door: Jose Van der Wegen Algemeen

HOOGERHEIDE/WOENSDRECHT - Wie op 4 mei de Dodenherdenking bijwoont bij het monument aan de Woensdrechtse Dorpsstraat, ziet daar al sinds jaar en dag dezelfde persoon rondlopen: Ad Pijnen. Maar Ad wil over niet al te lange tijd stoppen met zijn taak binnen het 4 mei-comité voor Hoogerheide en Woensdrecht en dus is opvolging gewenst.

“Ik weet eigenlijk niet hoe lang ik al betrokken ben bij de 4 mei-herdenking. Ik ben er ingerold na benaderd te zijn door Ad de Keijzer, destijds directeur van de Heilig Hart-school in Hoogerheide.” In eerste instantie was een klein team mensen betrokken bij de herdenking, maar op een gegeven moment stond Ad er alleen voor. “Ik kreeg vanuit de gemeente gelukkig ondersteuning, maar ik heb wel heel lang veel alleen gedaan.” 


Regelen
Volgens Ad moet je als vrijwilliger binnen het 4 mei-comité vooral veel regelen. “Denk aan de muziek, het aanschrijven van instanties en verenigingen voor het leggen van bloemstukken en het voordragen van gedichten. Maar ook het regelen van de verkeersregelaars en het op orde brengen van het bloemperk hoort er bij.” Niets doen met Dodenherdenking is voor Ad geen optie, maar jong bloed is wel nodig. “Ik word ook alweer 75 jaar en helaas is oorlog met de situatie in Oekraïne momenteel weer actueel. Ik hoop dat er nieuwe mensen opstaan om 4 mei verder vorm te geven in de toekomst.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief