Afbeelding
Foto: Archieffoto Humphrey Hekhuizen

College van burgemeester en wethouders aanwezig bij Dodenherdenkingen

Door: Jose Van der Wegen Algemeen

GEMEENTE WOENSDRECHT - Met het schrappen van de beperkende maatregelen door de coronacrisis staat dit jaar niets meer in het pad voor een Dodenherdenking als vanouds. In alle kernen van de Gemeente Woensdrecht zal dan ook op 4 mei stil gestaan worden bij zij die hun leven verloren in oorlogssituaties. 

Met een nieuw College betekent dat er in sommige kernen ook nieuwe gezichten aanwezig zullen zijn. Volgens Mariëlle van Loon, coördinator van Dodenherdenking in de gemeente Woensdrecht, is daarbij een planning gemaakt. “Burgemeester Adriaansen zal samen met wethouder de Heer aanwezig zijn bij de herdenking in Hoogerheide/Woensdrecht. Wethouder van der Beek gaat naar Huijbergen en wethouder Schuurbiers gaat naar Putte. In Ossendrecht zal wethouder van Agtmaal aanwezig zijn.” 

Programma
In Hoogerheide/Woensdrecht start de herdenking rond 19.55 uur met medewerking van Harmonie Aurora en muziekvereniging De Scheldezonen. In Huijbergen start de ceremonie om 19.45 uur bij het oorlogsmonument met medewerking van Harmonie St. Cecilia. “Er vertrekken dan drie stoeten vanaf de hoek Westerstraat/Wilhelmietenstraat, hoek Hollandseweg/Handekenskruid en nabij de molen om 19.30 uur. In Putte is om 19.00 uur een bijeenkomst in de kerk, gevolgd door een stoet om 19.30 uur naar het monument met Fanfare De Volharding en koor Sugar & Spice.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief