Foto: Humphrey Hekhuizen

Educatief centrum bij Molen Johanna gaat zondag open

HUIJBERGEN - De voorbereidingen om te komen tot een educatief centrum bij Molen Johanna in Huijbergen duurden een paar jaar, maar uiteindelijk kon in een goed half jaar de bouw daadwerkelijk gerealiseerd worden. En dat is reden voor een feestelijke opening en wel op zondag 15 mei, tijdens de Nationale Molendagen 2022. 


Volgens Theo Sanders, voorzitter van de Stichting Molen Johanna, wordt er deze zondag goed uitgepakt. “We hebben wethouder Jeffrey van Agtmaal uitgenodigd voor de officiële opening van de educatieve ruimte. Er zal onder meer een gedenksteen onthuld worden. Daarnaast presenteren we deze dag een nieuw en mooi broodje met tien speciale elementen, uiteraard gemaakt met meel gemalen door Molen Johanna. Dit broodje zal een duidelijke link met Huijbergen krijgen.” 

Ruimte

Aan de educatieve ruimte is door diverse vrijwilligers van de stichting en professionals hard gewerkt in de afgelopen maanden. “Van binnen is recent nog hard gewerkt om de vloerverwarming af te werken en de vloer te voorzien van een pvc-afwerking. In totaal is 1 kilometer aan bedrading gebruikt voor de vloerverwarming. Maar gelukkig hebben we dit allemaal gered. Het is nu tijd voor de laatste loodjes.” Niet alleen aan de educatieve ruimte is gewerkt. Ook het buitenterrein is aangepakt. “Het terras bij de educatieve ruimte is gereed en is ongeveer 100 m2 groot. Daarnaast zijn we ook druk bezig met de aanleg van de educatieve tuin. De grond is al bewerkt en er worden bomen aangeplant. Ook komt er een vlindertuin en bijentuin en een moestuin met vergeten groenten. Verder hebben we een zandbak voor de kinderen die de molen komen bezoeken, met zo’n 150 kuub zand. We merken nu al dat de kinderen dat fantastisch vinden, als we kijken naar hoe de kleinkinderen van onze vrijwilligers zich in het zand vermaken.” De educatieve ruimte is in ieder geval open als de molen geopend is, maar er zal alleen koffie en thee geschonken worden en ranja voor de kinderen. “Ook willen we iets lekkers aanbieden zoals appeltaart, uiteraard gemaakt met meel van de molen.”

 



NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief