Afbeelding
Foto: Humphrey Hekhuizen

Veldecologen doen onderzoek in Woensdrecht

Door: Jose Van der Wegen Algemeen

GEMEENTE WOENSDRECHT - Wie goed oplet in de komende maanden, maar ook nu al, kan overdag, in de avond of zelfs in de nacht mensen met verrekijkers of nachtkijkers zien lopen. Dit zijn gelukkig geen mensen met verkeerde bedoelingen, maar veldecologen. Zij doen onderzoek naar vleermuizen, gierzwaluwen en huismussen.

Volgens Jos Beekmans, Manager Vastgoed bij Woningstichting Woensdrecht, wordt op diverse locaties onderzoek gedaan naar deze beschermde diersoorten. “Momenteel vindt dit voor Woningstichting Woensdrecht plaats in de omgeving van de Burgemeester Moorstraat en de Flemingstraat, omwille van de bouwplannen die hier zijn. Daarnaast werken we aan een generale ontheffing in samenwerking met andere woningbouworganisaties in heel Zuidwest-Nederland. Door nu 15% van het totale woningbezit van een corporatie te bekijken, hoeft straks niet bij ieder project meer een onderzoek te worden gedaan.

Meetmomenten
Voor de generale ontheffing zijn veldecologen van Veldbiologische Werken uit Roosendaal onder meer actief in de omgeving van de Middelaerstraat/Berglaan in Woensdrecht en de Maststraat, Putseweg en Smirnofflaan in Hoogerheide. “Er zijn per diersoort meerdere meetmomenten, maar wanneer de veldecologen precies op pad zijn, weten wij ook niet. Met onderzoek hopen we de doorlooptijd van toekomstige bouwprojecten te versnellen, omdat er een grote behoefte is aan meer sociale huurwoningen”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief