Afbeelding
Foto: Humphrey Hekhuizen

Na twee jaar weer doorkomst Roparun met Pinksteren

Door: Jose Van der Wegen Algemeen

OSSENDRECHT - In 2020 en in 2021 was er geen traditionele doorkomst van de Roparun in het Pinksterweekeinde in Ossendrecht. COVID-19 gooide flink roet in het eten van de teams, maar ook van het Comité Doorkomst Roparun Ossendrecht. Maar dit jaar staat het licht weer op groen: ‘we trekken alles uit de kast, we maken er een feestje van’.

Volgens Nick Michielsen, voorzitter van het Comité Doorkomst Roparun Ossendrecht (CDRO), werd vanuit de Roparun-organisatie pas laat besloten dat er een Roparun georganiseerd kon worden. “Normaal gesproken start CDRO al met de voorbereidingen voor de doorkomst in december, maar nu werd dit pas eind februari. Mede daardoor hebben we niet al te moeilijk gedacht en een simpeler thema gekozen, namelijk ‘we trekken alles uit de kast, we maken er een feestje van’.” Door de keuze voor dit thema kunnen de mensen langs de route zich natuurlijk feestelijk aankleden, maar tegelijkertijd kan het doorkomstcomité ook zelf alles hergebruiken van de afgelopen jaren. “Met dit thema kunnen we in korte tijd toch iets moois neer zetten voor tijdens de doorkomst.” 

Opbrengst
Er wordt door het team vrijwilligers van het Doorkomstcomité dan ook hard gewerkt aan een mooie doorkomst. “We hebben 600 feesthoedjes gevouwen voor de deelnemers en er staan ook diverse versieringen langs de route door Ossendrecht. Ook hebben we een groot hart, waarop staat ‘Ossendrecht houdt van jullie’. Want ook al is de Roparun twee jaar niet langs geweest, de liefde is zeker niet bekoeld. Er was veel aandacht voor COVID-19 maar kanker is helaas ook niet weg.” Net als in voorgaande jaren zal er ook een sponsorloop voor kinderen op Eerste Pinksterdag gehouden worden. De opbrengst hiervoor is voor Stichting Emoties. “Vanaf 1997 tot nu hebben we met de kindersponsorloop en de verkiezing tot Roparunnerstad maar liefst 706.187,98 euro binnengehaald voor het goede doel. We hopen dit jaar hier een flinke bijdrage aan toe te kunnen voegen en we hopen dat veel mensen langs de route staan. Het is een kleine moeite om je wekker te zetten en de teams aan te moedigen en zo hopelijk weer extra geld voor goede doelen in te zamelen.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief