Afbeelding
Foto: L'Oslopers

L’Oslopers doen weer mee aan Roparun

Door: Jose Van der Wegen Algemeen

OSSENDRECHT - Maar liefst voor de 24e keer doet het team van de L’Oslopers uit Ossendrecht mee aan de Roparun. Traditiegetrouw loopt het team met nummer 66, alleen is de route dit jaar aangepast. In plaats van in Parijs is de start namelijk in Enschede. Wat naast het startnummer hetzelfde is gebleven is de inzet en het doorzettingsvermogen van de teamleden, die allemaal lopen voor hetzelfde goede doel, de Roparun.

Volgens Elly-May van Ginneken, teamcaptain van de L’Oslopers, is het team dit jaar goed compleet. “Ik ben blij dat het binnen het team goed geregeld is. Als teamcaptain hoor ik bij andere teams ook wel andere geluiden, dus ik ben nu al een gelukkig mens.” Het team van de L’Oslopers bestaat uit acht lopers, vier fietsers, plus nog eens de chauffeurs, de masseurs en de catering. Al met al bestaat het team daarmee uit 26 personen. “Onder de teamleden bevinden zich ook mensen die nog niet eerder een Roparun hebben meegemaakt. Zij hadden in 2020 al mee willen doen, maar toen ging het niet door, door de uitbraak van de coronapandemie. We zijn blij dat ze nu wel mee kunnen doen, want voor de continuïteit van het team is het goed dat er ook verjonging is.” 

Trainen
Het team is natuurlijk al eventjes druk aan het trainen voor de Roparun. “De fietsers starten meestal de eerste woensdag na carnaval, de lopers hebben hun eerste trainingen in januari opgestart, maar hebben eigenlijk steeds hun conditie op peil gehouden.” Er zijn ook vijf gezamenlijke loop/fietstrainingen geweest, plus een nachttraining. “Met name voor de nieuwe leden is zo’n nachttraining fijn om mee te maken, want in de nacht is het toch anders dan overdag.” De teamspirit is in ieder geval aanwezig: alle leden hebben er volgens Elly-May zin in. “Dit jaar zijn er heel veel doorkomsten. De eerste Franse nacht gaan we dan ook zeker niet missen, omdat er dan normaal niemand staat. Dat zal nu wel anders zijn en natuurlijk kijken we uit naar de doorkomst in ons Ossendrecht.” Volgens Elly-May blijft de Roparun een heel mooi doel om voor te lopen en te fietsen. “Het is fijn dat er aandacht voor is en blijft.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief