Afbeelding
Foto: Unsplash

Streekomroepen ZuidWest en Ons West-Brabant onderzoeken vergaande samenwerking

Door: Redactie Algemeen

Streekomroep ZuidWest en streekomroep Ons West-Brabant gaan nauw samenwerken. Beide omroepen onderzoeken de komende periode op welke vlakken intensieve samenwerking mogelijk is.

De twee streekomroepen willen vooral kijken of samenwerking mogelijk is op het gebied van programmering en techniek. Denk daarbij aan het uitwisselen van nieuws en programma’s of het gebruik van apparatuur. Ook gezamenlijke producties behoren tot de mogelijkheden. Beide omroepen brengen streekgebonden programma’s op radio, televisie en online. Daarbij speelt het nieuws uit de regio een belangrijke rol.

ZuidWest is de streekomroep voor de gemeenten Roosendaal, Bergen op Zoom en Woensdrecht. Vanuit de studio’s in het Eventum in Bergen op Zoom worden dagelijks radio- en televisieprogramma’s gemaakt. Op de nieuwsredactie werken journalisten elke dag aan nieuws, reportages en achtergrondverhalen. De omroep behaalde vorig jaar het landelijke Keurmerk Nederlandse Streekomroepen. Daarnaast is ZuidWest genomineerd voor ‘Omroep van het Jaar 2022’.

Ons West-Brabant is actief in de gemeenten Etten-Leur, Moerdijk, Halderberge en Zundert. De omroep is in 2017 ontstaan uit een fusie tussen de lokale omroepen van deze vier gemeenten. In de studio in Oudenbosch worden dagelijks door zo’n 70 vrijwilligers radio- en televisieprogramma’s gemaakt.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief