De kanjers van de Roparun lopen weer door Woensdrecht

Door: Jose Van der Wegen Algemeen

GEMEENTE WOENSDRECHT - Twee jaar lang was er tijdens het Pinksterweekeinde geen Roparun door Woensdrecht om toe te juichen. Maar dit jaar mocht het weer en hoe! Alle teams van de zuidelijke route van Enschede naar Rotterdam werden als vanouds hartelijk ontvangen in onze gemeente. 

Normaal gesproken starten de lopers natuurlijk in Parijs, maar door alle coronamaatregelen koos de organisatie van de Roparun dit jaar nog voor een alternatieve route. Met een start in Enschede liepen er twee routes richting Rotterdam, een noordelijke en een zuidelijke route. Die zuidelijke route was voor de inwoners van Woensdrecht natuurlijk het meest interessant, want dit jaar kwam de tocht met lopers, fietsers en alle bijbehorende gemotoriseerde voertuigen door maar liefst drie dorpen: Huijbergen, Ossendrecht en Hoogerheide. In Ossendrecht werd groots uitgepakt. In de stromende regen werd door de bikkels van het Doorkomstcomité op Eerste Pinksterdag alles in gereedheid gebracht om de Roparun in stijl te begroeten. En dat het motto te maken had met een feestje, waarbij alles uit de kast werd getrokken, werd geheel duidelijk. Het werd geen feestje, maar een feest!

Sponsorloop
Diezelfde dag werd in Ossendrecht eerst nog een sponsorloop gehouden voor kinderen, waarbij de opbrengst ten goede kwam van Stichting Emoties. In totaal deden acht kinderen mee aan de loop, maar zij brachten wel 451,80 euro op voor Stichting Emoties. Noud van de Broek werd de winnaar van de loop met 18 rondjes en een enorm opgehaald bedrag van 235 euro. Hij won daarmee een jaarabonnement op een sportclub naar keuze.  

Doorkomst
Daarna was er de stilte voor de nachtelijke storm van de Roparun. Met eerst een doorkomst door Huijbergen ging het los in Ossendrecht. Luide muziek, feestmutsen en medailles, burgemeester Steven Adriaansen als één van de speakers, toch nog aardig wat publiek langs de kant, versieringen in de straten en gelukkig een droge doorkomst: de teams werden allemaal hartelijk begroet. Rond de klok van half vijf kwamen de L’Oslopers door Ossendrecht en klonk een luid applaus. In Hoogerheide werden de lopers begroet met een ontbijtje met een eitje of pannenkoek en live muziek. Op Korteven zorgde slagwerkgroep Drums&more van De Scheldezonen voor een muzikale uittocht van alle Roparunkanjers richting Rotterdam.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief