De bouwplaats bezien vanaf de Raadhuisstraat in mei 2022.
De bouwplaats bezien vanaf de Raadhuisstraat in mei 2022.

Open dag op bouwplaats nieuw verpleeghuis aan de Raadhuisstraat

Door: Redactie Algemeen

HOOGERHEIDE - Bouwbedrijf De Nijs-Soffers stelt op zaterdag 18 juni, tijdens de Dag van de Bouw, de bouwplaats aan de Raadhuisstraat in Hoogerheide open voor publiek. De Nijs-Soffers bouwt hier een nieuw verpleeghuis dat ouderenzorgorganisatie tante Louise vanaf het najaar 2023 in gebruik neemt.

Op zaterdag 18 juni tussen 10.00 uur en 12.30 uur is de bouwplaats, normaal gesproken niet toegankelijk, opengesteld voor publiek. Bezoekers kunnen een kijkje nemen en vragen stellen aan medewerkers van DeNijs-Soffers over de bouw. Geïnteresseerden zijn ook welkom voor informatie over werken in de zorg. Om 10.30 uur is er een officieel moment, in aanwezigheid van onder meer bestuurder Ingeborg Roks van tante Louise, een afvaardiging van de gemeente Woensdrecht en leden van de wandelclub van Heideduin. De Nijs-Soffers vertelt dan ook wat over de bouw. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. De koffiestaat klaar bij de bouwkeet, aan de kant van de Scheldeweg (dus niet aan de kant van de Raadhuisstraat). Bij de bouwkeet zelf zijn geen parkeerplaatsen, parkeren kan elders in Hoogerheide. Het nieuwe verpleeghuis in Hoogerheide biedt straks plaats aan 138 mensen die verpleeghuiszorg nodig hebben. Er komen onder meer woningen voor mensen met dementie en voor mensen met Parkinson. Tante Louise neemt het gebouw naar verwachting in het najaar van 2023 in gebruik.

Dag van de Bouw
De Dag van de Bouw is een initiatief van Bouwend Nederland. Tijdens deze dag stellen bouwlocaties door heel Nederland hun hekken open om mensen kennis te laten maken met het maatschappelijk belang van de bouwsector.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief