Mascha, met op de achtergrond de finish.
Mascha, met op de achtergrond de finish. Foto: M den Ouden

Zilvermeeuw Mascha in openwater

Sport en vereniging

WOENSDRECHT - Voor de wedstrijdzwemmers van de Zilvermeeuw was het even een weekendje rustig. Geen wedstrijden, maar wel gewoon trainen. Wel was er al een Zilvermeeuw vroeg op pad naar Bodegraven op zaterdag 18 juni.

Hier vond na 2 jaar afwezigheid weer een mooi openwaterevenement plaats. In de binnenstad was een deel van de Oude Rijn afgezet alwaar voor wedstrijdzwemmers, recreanten, triatleten en overige liefhebbers en pracht van een wedstrijd was opgezet.
Ruim 250 inschrijvingen en het mooiste weer en heerlijk water: 22,5 C. Ideale omstandigheden om een lekker stuk buiten te gaan zwemmen.
Mascha zwom onder de vlag van de Zilvermeeuw haar 2500 meter naar een 3e plaats in haar leeftijdscategorie. De tijd was ze zelf niet helemaal tevreden over, maar er volgen nog meer openwaterwedstrijden de komende maanden.
Zo zwemmen een aantal Zilvermeeuwen deze woensdag mee van Kattendijke naar Wemeldinge. Niet als wedstrijd, maar als openwater zwemtraining van 3,8 km wordt er langs de kust van de Oosterschelde gezwommen. De weersverwachtingen zien er weer goed uit, dus dat wordt weer genieten!!
Intussen wordt er binnen en buiten gewoon doorgetraind voor diverse evenementen.
Info via zwem@zvdezilvermeeuw.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief