Afbeelding
Foto: Laura van Alphen

‘Wat ik absoluut niet ga missen zijn de saaie lessen’

Door: Laura van Alphen Algemeen

PUTTE - Tweeëneenhalf uur heeft hij moeten wachten op het verlossende woord. “In het begin was ik nog wel rustig, maar hoe langer het duurde werd ik toch wel zenuwachtig,” vertelt Xander Hopmans. “Ik hoorde van vrienden al dat zij geslaagd waren.”

Of hij ook zijn Havodiploma op ’t Rijks behaald had, kreeg hij 12 juni te horen tussen twaalf en drie uur. Hij herinnert zich die dag nog heel goed. “Om half drie kreeg ik dan toch eindelijk het belletje. Ik heb gelijk mijn vrienden en mijn vriendin geappt.” Later die dag heeft hij het gevierd met zijn opa en oma en vrienden van de familie. “Zij waren ook erg opgelucht en het was heel erg gezellig.” 

Saaie lessen
Nu er plaats is voor die opluchting, komen ook herinneringen naar boven. Hij zegt dat hij de pauzes het meeste gaat missen. “Wat ik absoluut niet ga missen zijn de saaie lessen.” Maar die ‘saaie lessen’ hebben wel geresulteerd in een mooie 7.3 voor Engels, vertelt hij verder. Volgend jaar gaat Xander naar Rotterdam om een opleiding te volgen aan de Hogeschool Inholland. “In het eerste jaar lopen drie opleidingen samen; Business Studies,Finance & Control en Accountancy en na het eerste jaar kan ik zelf kiezen welke opleiding ik verder wil gaan volgen.” Hier is hij in totaal vier jaar mee zoet. “Wat ik daarna wil gaan doen? Dat weet ik nog niet. Eerst maar eens die opleiding afronden.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief