Afbeelding

Kinderen gaan bij Jeugdland als geheim agent op onderzoek uit

Door: Karen Albers Algemeen

WOENSDRECHT - Bijna 300 kinderen van de basisschoolleeftijd uit Hoogerheide, Putte en Woensdrecht doen van 22 tot en met 26 augustus mee aan de kindervakantieweek Jeugdland, die wordt georganiseerd door Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Woensdrecht. 

SJJW laat de kinderen zien dat je je zonder luxe spelmateriaal prima kan vermaken. In het magazijn liggen spullen en spelen die elk jaar weer kunnen worden ingezet. Er wordt zoveel mogelijk hergebruikt en gerecycled. Elke leeftijdsgroep heeft zijn eigen programma, van knutselen tot een boomhut bouwen, al wordt iedere dag wel gezamenlijk opgestart en afgesloten. Door de activiteiten heen loopt een rode draad en dit jaar is het thema: Geheim agent: Missie Jeugdland. Iets minder dan honderd vrijwilligers zorgen voor vijf dagen spelplezier. “De jongste is 12, de oudste 80”, aldus voorzitter Mirjam Geers. Zodra kinderen te oud zijn om deel te nemen aan de kindervakantieweek, kunnen ze als vrijwilliger aan de slag. 

SJJW is alert op pesten. “Het moet voor iedereen een leuk feest zijn,” zegt Geers. Wanneer ouders een melding maken of de groepsleiders zelf iets opmerken, wordt hier dan ook direct ingegrepen. In de afgelopen twee jaar waarin corona veel activiteiten lam legde heeft SJJW in aangepaste vormde kindervakantieweek toch doorgang kunnen laten vinden. “Daar zijn we ook erg trots op,” geeft Geers aan. Gelukkig kan nu weer zonder afstand volop van het spel genoten worden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief