Kamperen bij de boer: ‘Kinderen leren dat melk niet uit de winkel komt’

HUIJBERGEN - In deze zomervakantie doen we een rondje langs boerderijcampings in de gemeente Woensdrecht. De SVR-camping Costa Kabrita in Huijbergen verwelkomt het hele jaar door kampeergasten op haar terrein. Costa Kabrita betekent ‘Geitenkust’ wat de perfecte naam is voor een camping bij een geitenboerderij. Marie-Louise Nelen bestiert de camping terwijl haar man Ad de zorg voor de geiten voor zijn rekening neemt.


Het is niet nodig om met een caravan of camper te komen. Er zijn tal van accommodaties, namelijk stacaravans, treelodges (foto), wijnvaten, safaritenten, Finse Kota’s, een dome en de laatste aanwinst: glamping pods. “Wie op onze camping verblijft, vindt er rust, ruimte en gezelligheid,” vertelt Marie-Louise. “De gasten krijgen het boerderijleven mee. De kinderen leren dat melk niet uit de winkel komt.” Dat biedt een gewone camping niet. Tussen de accommodaties is een geitenweitje waar een paar alpaca’s en geiten graag geknuffeld worden door de kinderen van de camping.

Costa Kabrita organiseert verschillende activiteiten voor haar gasten zoals een grote barbecue, een Fien & Teun-speurtocht en een Zeehondjestocht. Uiteraard hebben de kinderen van de camping voorrang, maar wanneer er plaatsen over zijn, dan zijn ook de kinderen van andere campings of uit het dorp welkom. Het is al duidelijk dat het bedrijf in de familie blijft. De kinderen van Marie-Louise en Ad hebben aangegeven dat zij het bedrijf graag willen voortzetten.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief