Foto: Aan de Groene Papegaai

Kamperen bij de boer: Aan de Groene Papegaai heeft jubileum in het vooruitzicht

HOOGERHEIDE - Aan de Groene Papegaai is een SVR-camping in Hoogerheide die wordt gerund door Bart en Marjolein van Vulpen en hond Jopke. In 2015 hebben zij het beheer van de camping officieel overgenomen van de ouders van Bart. Volgend jaar bestaat de camping 25 jaar. Er wordt druk nagedacht over hoe het jubileum zal worden gevierd. 


Bart en Marjolein hebben de camping ingericht naar hun eigen wensen. Zij bieden hun kampeergasten de rust en ruimte die zij zelf zoeken wanneer ze met de camper eropuit trekken. Er zijn geen seizoensplaatsen. “De caravans die er staan, worden bewoond,” vertelt Marjolein. De kleinschaligheid maakt het persoonlijker, er is meer contact. Er mogen geen auto’s op het kampeerterrein. Zo wordt de rust en veiligheid van de gasten gegarandeerd. De caravans worden door Bart en Marjolein op hun plek gezet en er zijn bolderkarren om bagage of boodschappen naar de caravan te vervoeren. Het unieke punt van Aan de Groene Papegaai is de visvijver midden op het terrein. Daarin zwemmen onder andere baarzen, karpers en alen. Rondom de vijver zijn standplaatsen voor caravans. Marjolein ziet vaak dat “de man aan het vissen is en de vrouw bij de caravan een boek of tijdschrift leest. Zo zijn ze nog steeds bij elkaar.”

De oude varkensstal is nu een caravanstalling. Een aantal gasten laat daar hun caravan achter om elke zomer weer terug te keren en hier van hun vakantie te genieten.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief