Wilhelmietenmuseum te Huijbergen.
Wilhelmietenmuseum te Huijbergen. Foto: Wilhelmietenmuseum

West-Afrikaanse muziek bij Wilhelmietenmuseum

Algemeen

WOENSDRECHT - Op 14 augustus van 14.00 tot 15.15 uur zijn de West-Afrikaanse klanken van de muziekgroep The souvenirs and friends te horen in de museumtuin van het Wilhelmietenmuseum.

Een groep muzikanten uit Vlaanderen en Nederland brengen muziek te gehore die geïnspireerd is op West-Afrikaanse ritmes en muziek. The souvenirs and friends zingen en spelen onder andere op doundouns, djembe, skere, n’goni, saxofoon, balafon en gitaar. Dit optreden, dat in de schaduw van de monumentale bomen bij het museum zal plaatsvinden, is gratis bij te wonen. Voor de meest actuele informatie omtrent het optreden kunt u terecht op de website van het museum: www.wilhelmietenmuseum.nl.

Museum open in monumentenweekend

In het weekend van zaterdag 11 en zondag 12 september is het Wilhelmietenmuseum op beide dagen geopend. Op zaterdag 10 september, tijdens de Open Dag van de Congregatie van de Broeders van Huijbergen, is het museum gratis toegankelijk voor publiek.

In het museum is de tijdelijke fototentoonstelling Goddelijk Mooi nog tot eind september te bewonderen. Fotografen uit de gemeenten Woensdrecht, Bergen op zoom en Roosendaal hebben foto’s ingezonden met verschillende, goddelijk mooie onderwerpen, waaronder landschappen, portretten van mensen en dieren en nog veel meer.[n]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief